Piata suplimentelor nutritive in crestere: peste 80% dintre romanii chestionati se trateaza cu produse naturale, arata un sondaj Bio Integra

Vanzarile pe piata suplimentelor nutritive au crescut cu mai mult de 20% anual, anunta un comunicat Creative Ideas.

In ceea ce priveste distributia prin intermediul farmaciilor, in anul 2010 a fost sesizata o crestere a vanzarilor de unsprezece procente, acest lucru putand anticipa un trend ascendent a vanzarilor si in anul 2011.

„O suma care se apropie de 200 de milioane de euro pe piata farmaceutica, este reprezentata, in prezent, de suplimentele nutritive. Vanzarile chiar au crescut, daca ne gandim ca intre 2007-2008, de exemplu, erau estimate la aproximativ 65 de milioane de euro. Mai stim si ca Romania are un consum anual pe cap de locuitor de 9,5 euro, valoare care in tari ca Polonia, Cehia, Slovacia variaza intre 12-15 euro, in timp ce in Europa de Vest ajunge chiar la 25 de euro. Conform unui sondaj realizat de firma Bio Integra S.R.L., peste 80% la suta dintre persoanele chestionate prefera sa trateze anumite afectiuni cu produse naturale, in locul medicamentelor de sinteza”, a declarat Ciprian Bostan, manager general Bioelemente.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Sectiune

Dictionar



Branded


Related