Cosmote si Vodafone au lansat iPhone 4 cu endorseri prezenti in miez de noapte in magazine

Dupa ce a expirat contractul de exclusivitate semnat de Orange cu Apple, pentru distributia iPhone 4, Cosmote si Vodafone s-au grabit sa lanseze, in miez de noapte, smart phone-ul mult dorit de romani. Au stat buluc la coada, de pe la orele 20.00 in fata magazinului Cosmote de pe Bulevardul Magheru, in conditiile in care lansarea fusese comunicata pentru orele 22.00. La fel s-a intamplat la Vodafone, la magazinul de langa cinematograful Scala, unde oamenii au asteptat in frig sa se lanseaze la 00.00 telefonul "minune".

In cazul Cosmote, evenimentul de lansare in Romania s-a produs simultan in 13 magazine din opt orase, dupa cum urmeaza: trei magazine in Bucuresti , cate doua in Craiova, Cluj si Brasov si cate unul in Sibiu, Timisoara, Iasi, Constanta, urmand ca iPhone 4 sa fie comercializat in 200 de magazine din reteaua Cosmote si Germanos incepand cu 17 decembrie 2010.


Punctele de vanzare in care este disponibil iPhone 4 incepand cu 17 decembrie in reteaua Vodafone sunt in 17 orase: Bucuresti, Bacau, Brasov, Buzau, Campina, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Sfantul Gheorghe, Suceava, Targoviste, Tg. Mures, Timisoara. La capitolul numar de magazine, este vorba de noua magazine din Bucuresti si cate unul in fiecare dintre celelalte 16 orase.


Ca lansam iPhone nu mai este o surpriza, ceea ce toata lumea asteapta este pretul”, au fost cuvintele cu care a inceput discursul de lansare Lidia Solomon (Director Corporate Communications, Vodafone Romania). Ce-i drept, nu mai era o surpriza, dupa ce fusese anuntat din contul de Facebook al Vodafone inca de luni, 13 decembrie, dupa ce toate punctele de vanzare Vodafone au avut disponibile materiale informative despre lansare, si dupa ce nu mai putin de 12.000 de clienti Vodafone au fost anuntati prin direct mailing, dupa cum a precizat pentru SMARK Bogdan Matei (Director Retea de Magazine, Vodafone Romania), cu privire la canalele de promovare.


Cel mai mic pret de achizitie al iPhone 4 este de 99 de euro, oferta speciala pentru abonatii Vodafone. Costul lunar al unui abonament incheiat variaza in functie de preferintele abonamentului, la care se adauga optiunea de internet. Cea mai ieftina varianta de abonament ar fi in jur de 16 euro, dupa cum au precizat oficialii companiei. Pentru clientii noi preturile de achizitie sunt cuprinse intre 199-499 de euro, in functie de planul tarifar ales, care poate varia intre 19 euro, 39 euro si 59 euro lunar. Oferta nu are un termen de expirare, dar, in principiu, “este gandita pentru perioada Sarbatorilor”,dupa cum a precizat Lidia Solomon. Pe de alta parte, Karsten Wildberger (Chief Commercial Officer, Vodafone Romania) a precizat ca “nu e cazul sa ne concentram atat de mult pe aceste preturi de lansare, pentru ca avem de-a face cu o piata foarte volatila”.


Oferta Cosmote vine cu preturi de achizitie cuprinse intre 739 de lei (adica 172,05 euro, la cursul zilei BNR) si 2.679 lei (adica 623,7 euro, la cursul zilei BNR), si planuri tarifare de 18,60 euro, 28,52 euro si 48,36 euro lunar. Oferta este valabila pana la 15 februarie 2011, cu posibilitate de prelungire. In noaptea din 16-17 decembrie, preturile de lista au beneficiat de un discount de 15%, asa cum s-a intamplat cu toate produsele din magazinele Cosmote si Germanos deschise special pentru acest eveniment.


Cele doua branduri de telecom au profitat de ocazie sa-si aduca endorserii in magazinele in care au lansat iPhone 4, astfel, Daniel Buzdugan a fost MC in magazinul Cosmote, cantand chiar si un colind, iar Cristina, Paul si Bogdan – vedetele din Maximia – au inmanat telefonul primului cumparator de iPhone 4 in reteaua Vodafone si au oferit autografe si celorlati cumparatori.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Sectiune



Branded


Related