Cum isi face loc pe piata un telefon „fara fite”

un articol de Antonia Tucheac

Desi, in ultima vreme, se pare ca „explozia smartphone-urilor” e subiectul care a monopolizat discutiile despre telefoane mobile, exista o categorie de consumatori pe care chestiuni ca Windows Phone 7 versus Android, QR codes, aplicatii sau push o lasa rece. Ei au alte intrebari fundamentale cand vine vorba de terminale GSM: cat de tare se aude, cat de mare e ecranul sau tastele, cat de mult tine bateria si cat de ieftin e pachetul de servicii.

In oferta operatorului de telefonie mobila Orange se gaseste, inca din luna mai, un telefon ale carui functii raspund nevoilor persoanelor in varsta: ZTE S302. Totusi, oferta nu a beneficiat de promovare pe TV sau radio, insa a fost comunicata prin postere si pliante, pe site-ul operatorului si printr-un comunicat de presa. Si se pare ca planurile Orange de a ajunge, prin astfel de terminale, la categoria "pensionari", nu se opresc aici.

Butonul SOS, tastele supradimensionate si radioul sunt caracteristicile vedeta ale terminalului. O data cu acesta, Orange a lansat oferta Senior care include telefonul ZTE S302 si un abonament avantajos.

Potrivit Cristinei Patesan (Consumer Marketing Manager – Postpay, Orange), operatorul are peste zece milioane de clienti care au necesitati de comunicare diferite si, de aceea, compania trebuie sa puna accent pe toate categoriile de clienti printr-o segmentare atenta.

„Orange ofera clientilor sai o gama diversificata de produse si servicii, asa incat, trebuie sa tinem cont de preferintele lor indiferent daca vorbim de iubitorii de tehnologie, de majoritatea consumatorilor care folosesc servicii obisnuite sau de cei care utilizeaza doar functiile elementare. Ne dorim ca toti sa poata beneficia de solutiile de telecomunicatii pe care si le doresc. Astfel, telefonul ZTE S302 se adreseaza clientilor care au nevoie un aparat simplu, usor de folosit, la tarife accesibile”, a explicat aceasta. Pretul telefonului porneste de la un euro si poate junge la 44,64 euro, in functie de abonamentul ales.

Oferta speciala – doar cu talon de pensie
Iar daca ai in buzunar un talon de pensie, atunci ZTE S302 beneficiezi de o promotie, care se desfasoara in perioada 19 noiembrie 2010 – 15 februarie 2011: prima luna de abonament este gratuita pentru un abonament nou din oferta Senior. In plus, orice utilizator de abonament din oferta Senior care aduce in retea un nou client care activeaza oferta Senior primeste, la randul lui, o luna de abonament gratuit. „Avand in vedere ca oferta de mai sus vine in perioada sarbatorilor de iarna, speram ca va fi cadoul potrivit pentru cat mai multi parinti si bunici”, a adaugat reprezentanta Orange.
Totusi, telefonul poate fi achizitionat si separat de abonamentul din oferta Senior, atat pentru un abonament nou, cat si pentru fidelizarea unuia existent.

„Analizam posibilitatea de a adauga noi terminale”
In ceea ce priveste planurile de a extinde oferta pentru acest public si cu alte terminale, Cristina Patesan a declarat pentru SMARK ca „in momentul de fata analizam posibilitatea de a adauga noi terminale in oferta Senior, iar acest lucru depinde de masura in care vom gasi si alte modele care sa raspunda atat de bine nevoilor acestui segment”.

Reprezentanta Orange Romania nu a putut oferi informatii despre numarul de terminale ZTE S302 comercializate terminale sau despre extraoptiunile alese de cumparatorii acestui telefon.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related