Western Union si Banca Transilvania lanseaza in premiera in Romania si in lume serviciul de transfer de bani prin bancomat

Western Union si Banca Transilvania sunt primii operatori de pe piata serviciilor financiare din Romania care ofera servicii de transfer de bani prin bancomat. Serviciul nou lansat este o alternativa pentru operatiunile efectuate la ghiseu, unul dintre principalele avantaje fiind accesibilitatea 24 / 7.

Western Union, lider pe piata globala a transferurilor de bani, cu 196 milioane de transferuri in anul 2009 la nivel global, a ales Romania pentru lansarea acestui serviciu in premiera, intrucat romanii folosesc din ce in ce mai mult noile tehnologii in viata lor de zi cu zi. Punctual, ”un prim motiv a fost faptul ca Romania pare sa fie mult mai avansata in ceea ce priveste serviciile disponibile pe ATM, comparativ chiar si cu unele economii dezvoltate. Faptul ca poti sa platesti facturi sau sa-ti incarci minutele de pe mobil la ATM reprezinta lucru deosebit. Celalalt motiv a fost faptul ca ATM-ul este un pas major de la trimiterile in numerar”, a declarat pentru SMARK Alexandru Badulescu (Country Director, Western Union Romania si Bulgaria).


Cu ajutorul acestui nou serviciu, clientii Bancii Transilvania vor primi bani direct in contul lor, sume care vor putea fi retrase din reteaua de peste 800 de bancomate a Bancii Transilvania din intreaga tara. Serviciul de transfer de bani prin ATM permite, de asemenea, trimiterea de bani, direct din contul bancar, in peste 386.000 de locatii ale agentilor Western Union din peste 200 de tari in care serviciul Western Union este disponibil. Pentru a efectua transferuri de bani prin noul serviciu Western Union, clientii trebuie sa detina un cont in lei sau in euro, deschis la Banca Transilvania, un card valid emis tot de BT si un card gold! Western Union.

Despre implicarea Bancii Transilvania in proiect – cea mai mare banca privata cu capital majoritar romanesc, Robert Rekkers (Director General, Banca Transilvania) a declarat: „Inca de la inceput am fost deschisi initiativei pentru ca flexibilitatea, adaptabilitatea, dar si reteaua extinsa de sedii si de bancomate sunt puncte forte pe care Banca Transilvania le aduce, in acest context. Ca parte a comunitatii, facem inca un pas pentru ca transferul de bani sa fie mai accesibil si mai modern”. De asemenea, reprezentantii Bancii Transilvania au declarat in cadrul conferintei de presa ca in 2011 au in plan lansarea unui serviuciu de transfer de bani si prin internet banking.

Concret, noul serviciu functioneaza dupa cum urmeaza. In cazul primirii de bani, clientul trebuie sa introduca in sectiunea aferenta de pe ecranul bancomatului: numarul de control al transferului de bani (MTCN), suma de bani, valuta in care s-a facut transferul si tara de origine. Apoi, banii sunt virati direct in contul clientului. Se poate opta pentru retragerea imediata a banilor, in lei, la cursul de schimb al bancii sau se poate utiliza cardul in mod obisnuit, la efectuarea de plati.

Pentru trimiteri de bani prin bancomat, clientul trebuie sa selecteze „beneficiarul”, apoi sa mentioneze suma de transferat si valuta in care se face transferul si sa foloseasca card-ul gold! Western Union prin care se va identifica in sectiunea aferenta de pe ecranul bancomatului. Banii vor fi debitati din contul expeditorului si vor fi disponibili in cateva minute la destinatie, putand fi ridicati din orice locatie care ofera serviciul Western Union, oriunde in lume.

Potrivit declaratiilor lui Alexandru Badulescu (Country Director, Western Union Romania si Bulgaria), principalele tari in care se opereaza transferuri cu sau spre Romania sunt Italia, Spania, Franta, Germania, Marea Britanie, SUA, dar si Romania (transferuri interne).

Banca Transilvania se numara printre primele banci din Romania, in functie de active. Are un capital majoritar romanesc, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, care detine 15% din capitalul social, este actionar semnificativ. BT este o institutie financiara cu reprezentare nationala, avand peste 530 de unitati. Activitatea Bancii Transilvania este organizata pe patru linii principale de afaceri – persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici – pentru care banca are produse si servicii specifice, precum si un personal dedicat.

Serviciul de transfer de bani Western Union este accesibil in Romania din anul 1996. In prezent, Western Union colaboreaza pe piata locala cu urmatorii Agenti: Angelo Costa Romania Group SRL, Banca Romaneasca - Membra a Grupului National Bank of Greece, Banca Transilvania, Bancpost, BRD – Groupe Societe Generale, Credit Europe Bank, Banca Comerciala Carpatica, Posta Romana, Raiffeisen Bank si GE Garanti Bank. Prin intermediul acestei retele puternice de locatii ale Agentilor, serviciul de transfer de bani Western Union este la dispozitia clientilor in peste 4.300 de locatii din Romania.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Campanii

Sectiune

Dictionar



Branded


Related