Ne apropiem de cea de-a cincea editie ADfel

ADfel, festivalul de publicitate neconventionala organizat de IQads si 24-FUN, a ajuns la cea de-a cincea editie. Ca in fiecare an, festivalul isi propune sa promoveze gandirea alternativa in publicitate si metodele neconventionale prin care brandurile isi comunica mesajele catre consumatori si va face acest lucru pe terasa La Motoare, in perioada 26 iulie – 1 august.

Fie ca isi aduc aminte de reconstituirea adevaratului loc al crimei pentru emisiunea cu acelasi nume de pe Discovery, de jocurile prin SMS pe ecranul mare din terasa, sub deviza Fanta "Play On" ("Ce incape-ntr-un borcan", "Spanzuratoarea", "Vaporasele", "Rebus"), de posterioarele imortalizate in ghips pentru Sloggi, participantii la ADfel sunt indemnati de curiozitate sa viziteze in fiecare an terasa La Motoare pentru a vedea ce li s-a pregatit de catre brandurile participante.

In cadrul ADfel, brandurile participante sunt prezente fie cu executii neconventionale, fie cu happening-uri destepte, care sa implice publicul pregatit sa “traiasca publicitatea pe pielea lui”. ADfel este singurul festival din Romania care acorda atentie ideilor “iesite din comun” si care pot angaja consumatorii altfel si intr-un mod mai placut decat clasicele canale de comunicare. Drept dovada, idei prezentate de-a lungul timpului in cadrul evenimentului au devenit subiecte de discutie intre pasionatii de publicitate si nu numai, care isi aduc aminte de bataile cu perne din cadrul zilei Coca-Cola Zero la ADfel sau de scutul cusut in loc de goblen pentru Muzeul Antipa de catre liftiera din TNB.

Astfel, de-a lungul celor 4 editii de ADfel de pana acum, peste 70 de branduri s-au angajat intr-o comunicare interactiva cu participantii la festival, care sunt din ce in ce mai numerosi in fiecare an, ajungand in 2009 la peste 20.000 de vizitatori. In cei 4 ani de festival, la ADfel au fost prezentate peste 150 de idei pentru branduri comerciale si culturale/sociale, care au demonstrat ca nu este nevoie decat de creativitate pentru a stabili o relatie cu tinerii care cred ca publicitatea este mai mult decat un mijloc de a vinde un produs, chiar daca ei stiu toate replicile din reclame.

Participantii la ADfel vor avea parte si in acest an de activitatile deja consacrate ale festivalului - de la Grand Spoof, concursul de parodii dupa reclame si ADfel Galleries, expozitia cu cele mai bune executii neconventionale realizate de agentii locale si internationale de publicitate si pana la Ziua Culturala, ziua dedicata brandurilor culturale si sociale care vor demonstra ca neconventionalul in publicitate nu este constrans de bugete mici sau de lipsa agentiilor si Atelierele ADfel, programul de traininguri intensive dedicat celor care isi doresc sa lucreze publicitate. De asemenea, organizatorii au pregatit Suplimentul ADfel, un ghid de prezentare a festivalului si de ilustrare a fenomenului neconventionalului in Romania si in lume, suplimentul fiind oferit impreuna cu 24-FUN.

ADfel beneficiaza de sustinerea media a urmatoarelor produse media din grupul Realitatea.Catavencu: Realitatea TV, The Money Channel, Radio Guerrilla, Money Express, Academina Catavencu, realitatea.net, money.ro, eliberadio.ro, precum si a urmatorilor parteneri media: 24-FUN, Playboy, Men’s Health, Tabu, Trilulilu, Metropotam, Feeder, MVcom, Cocor Media Channel, ZOOM, OOPS si Elevate.

Informatii cu privire la ADfel si la ce anume se va intampla in cadrul editiei din acest an vor fi disponibile pe site-ul evenimentului, www.ADfel.ro, pe pagina de Facebook (facebook.com/ADfel) si in contul de Twitter (twitter.com/ADfel)

Despre IQads

Avand o audienta de peste 150.000 de unici lunar, IQads este cel mai important produs media dedicat industriei de comunicare din Romania. IQads este o marca a Blue Idea, parte din F5, compania de web a trustului Realitatea-Catavencu. Din portofoliul companiei Blue Idea face parte si SMARK (www.SMARK.ro), comunitatea profesionistilor in marketing din Romania.

Despre 24-FUN

Lider pe piata media din Romania pe segmentul city-guide, avand cea mai rapida dezvoltare in ultimii 5 ani in randul publicatiilor city – guide (peste 9 editii noi lansate de la inceputul lui 2006 pana in prezent), 24-FUN are distributie gratuita si selectiva in cele mai importante orase din Romania).

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Sectiune



Branded


Related