Romanii cumpara in medie cate o carte pe an

o analiza de Sorina Iordan

Pentru o piata pe care un locuitor cumpara, in medie, o singura carte intr-un an, fata de cel putin 8-10 carti in alte tari, si care produce, in medie, 8.000 de carti pe an (fata de 80.000 in Germania de exemplu), industria de carte din Romania nu pare a fi printre cele mai infloritoare afaceri. Avand acest lucru in vedere, precum si faptul ca, dincolo de baza destul de scazuta de la care se pleaca, criza afecteaza si ea destul de puternic aceasta industrie, peisajul autohton de ansamblu din acest moment nu este unul foarte optimist.

Gabriel Scinteia, COO Editura ALL, a explicat cum, initial, constantand scaderile de vanzari, managementul editurii a redus planul editorial cu circa o treime pentru ca, in final, sa decida sa editeze totusi majoritatea titlurilor din planul editorial, insa cu tiraje reduse, alegand sa faca o distributie selectiva in functie de capacitatea librarilor de a promova vanzarile.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Sectiune


Comentarii

acum 14 ani
Ce tot aberează ăia de la Editura Trei? Pot cumpăra cărți mai ieftin pe site decât în librării? Slabe șanse. Îmi oferă varianta ebook la un preț mai mic decât cartea? Niet. Varianta ebook? Nici atât.


Branded


Related