Air France KLM a inregistrat o pierdere neta de 895 milioane de euro in al doilea trimestru din 2012

In al doilea trimestru al anului 2012, Air France KLM a inregistrat o pierdere neta de 895 milioane de euro cu o cifra de afaceri de 6,5 miliarde de euro, in crestere cu 4,5% fata de anul trecut, informeaza un comunicat de presa DC Communication.

Pierderile operationale au fost reduse insa de la 145 milioane la 66 milioane de euro. In ceea ce priveste prima jumatate a anului, veniturile au crescut cu 5,2% la 12,1 miliarde de euro, iar cheltuielile pe combustibil au atins 469 milioane de euro. Totodata, datoria neta a fost redusa la 300 milioane de euro.

"Asa cum am indicat cu ocazia rezultatelor primului trimestru, rezultatele pentru prima jumatate reprezinta o deteriorare relativa a pierderilor deja semnificative inregistrate cu un an in urma. Desi rezultatele celui de-al doilea trimestru reprezinta o imbunatatire de la an la an, raman pe un teritoriu negativ. Aceste rezultate demonstreaza cat de crucial este succesul planului Transform 2015 pentru grup. Intr-un mediu economic global aflat intr-o nesiguranta crescuta, compus din pretul uleiului si o rata de schimb volatila, o imbunatatire a productivitatii si costurilor este si mai necesara. Alaturi de board-ul grupului sunt incantat ca majoritatea angajatilor grupului inteleg si sustin acest plan de refacere solicitant. Asta demonstreaza spiritul lor de responsabilitate si implicare atat in Air France cat si in KLM", a declarat Jean-Cyril Spinetta, Directorul board-ului Air France-KLM.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related