Raportul de tara privind microcreditarea din Romania in context european

In anul 2011, in UE, au fost acordate peste 200.000 de microcredite in valoare totala de 1,04 miliarde EUR, iar in Romania, in aceeasi perioada, valoarea microcreditelor a fost de 100 milioane EUR, informeaza un comunicat emis de Fundatia Post-Privatizare.

Romania ocupa locul 5 in Europa dupa numarul de beneficiari de microcredite, imediat dupa Bosnia si Herzegovina, Spania, Franta si Albania si locul 7 in Europa ca volum financiar al microcreditarilor acordate, in urma Bosniei si Herzegovina, Spaniei, Frantei, Poloniei, Albaniei si Germaniei.

"Chiar si asa, piata microcreditarii este departe de a-si fi atins maturitatea, potentialul de absorbtie al tarii noastre valorificandu-se la doar 15%. Atingerea acestui nivel s-ar resimti in beneficii sociale pentru intreaga populatie a tarii si ar avea o contributie semnificativa la sustenabilitatea economiei romanesti, prin crearea de locuri de munca si reducerea decalajelor intre zonele dezvoltate si cele defavorizate, inclusiv in incasarile la bugetul de stat" a declarat Bogdan Merfea (General Manager, Patria Credit).

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Campanii

Pozitii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related