Studiu Rogalski Grigoriu despre atitudinea romanilor fata de munca: peste 80% dintre respondenti considera ca actuala situatie economica poate fi depasita prin munca

In perioada 25 – 29 aprilie 2013,  la cererea Rogalski Grigoriu Public Relations, a fost realizat un studiu pentru a afla atitudinea romanilor fata de munca si angajatori. Acesta arata ca 80,6% dintre romani sunt convinsi ca actuala situatie economica poate fi depasita doar prin munca. In ceea ce priveste principala motivatie fata de munca, 44,5% dintre romani declara ca vin la serviciu pentru salariul lunar, in timp ce 32% spun ca muncesc din pasiune, anunta un comunicat al agentiei de PR.

Unul din trei romani munceste ore suplimentare cel putin o data pe saptamana (31,8%), in timp ce 17,8% dintre acestia petrec un weekend la birou o data pe luna, iar 12% se duc in weekend la birou o data pe trimestru. Doar 8% dintre romani nu se abat de la orarul de munca stabilit cu angajatorul. Desi lucreaza ore suplimentare, doar 12,8% dintre romani declara ca sunt intotdeauna platiti corespunzator pentru acestea, in timp ce 21,8% sunt remunerati ocazional pentru timpul petrecut peste program la locul de munca. Unul din trei romani, pe de alta parte, lucreaza ore suplimentare fara a fi platit corespunzator.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related