Topul brandurilor preferate de romanii din middle class

Topul brandurilor preferate de romanii din middle class

Desi clasa sociala de mijloc are o dimensiune economica, ea nu se reduce la aceasta. In general clasa sociala este mult mai complexa decat gruparea dupa criterii economice. De la aceasta premisa a plecat raportul Finding the middle class, realizat de eResearch sub umbrela SMARK Research, care analizeaza clasa de mijloc in Romania in comparatie cu rising class si lower class, oferind informatii relevante despre nivelul de trai, stilul de viata, sanatate, obiceiuri de cumparare si consum, atitudini si valori.

De interes pentru marketerii care vor sa ajunga la inima membrilor middle class sunt brandurile care se afla deja in topul preferintelor lor. Aflam astfel ca pe primele 3 pozitii in inimile romanilor din middle class se gasesc 2 branduri din industria auto si un reprezentant din sectorul tehnologiei.

Aflat pe cea de-a treia pozitie, Audi este un brand pe care 7% din reprezentantii acestei categorii l-au avut in minte atunci cand s-au referit la brandul lor preferat. De cealalta parte, Volkswagen, aflat pe pozitia a doua, are un procent in fata competitorului sau, dar 7 procente in urma ocupantului primei pozitii – Samsung.

Topul complet al brandurilor preferate de middle class, precum si cum arata clasamentul pentru membrii rising class si lower class aflati din raportul Finding the middle class Romania.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related