Asociatia Little People inaugureaza la Cluj o noua camera de joaca si tratament pentru copiii si adolescentii bolnavi de cancer

Camera de joaca si terapie din cadrul Institutului Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuta” este cea de-a parta camera renovata de membrii asociatiei, dupa cea de la Iasi si alte doua camere de acest gen din Bucuresti, arata un comunicat din partea Graffiti PR.

Camera a fost renovata avand in vedere standardele europene existente si in asa fel incat sa ofere cele mai bune conditii pentru copiii si tinerii pacienti, de la incalzire prin pardoseala, mobilier si aparatura electronica moderna la gadget-uri indispensabile tinerilor. In camera se vor desfasura activitati coordonate de specialistii Little People alaturi de psihologul spitalului.

”Mediul spitalicesc poate fi un spatiu intimidant si confuz pentru fiecare dintre noi, cu atat mai mult  pentru copiii si tineri adulti. Crearea unei atmosfere mai putin institutionalizata si infricosatoare atat pentru copii cat si pentru familiile lor, a fost principalul aspect pe care l-am urmarit atunci cand am creat acest spatiu. Pentru prima data in Romania, separat de spatiul renovat de joaca al copiilor, spitalul va beneficia si de un spatiu dedicat si creat special pentru adolescenti. [...] Camera de joaca va fi un spatiu in care copiii vor putea fi ei insisi, in vreme ce camera separata pentru adolescenti le va permite tinerilor sa socializeze, studieze, sa asculte muzica, sa urmareasca filme sau sa navigheze pe internet”, a declarat Katie Rizvi (fondator al Asociatiei Little People Romania si al Clubului Temerarii).

”Dupa zile intregi de asteptare si nerabdare pacientii au avut ocazia sa se bucure din plin de noile jocuri si de o camera complet renovata. Momentul culminat al evenimentului a fost prezentarea spatiului special creat pentru adolescenti. Unii dintre pacienti si-au dorit sa ramana o zi in plus in spital doar pentru a se bucura de cele mai performante si intersante jocuri si materiale creative”, a declarat Edina Kato (coordonatoarea activitatilor de suport psihosocial).

Noua camera de joaca si terapie de la Cluj continua seria reusitelor Asociatiei Little People din 2013: cinci premii castigate in cadrul Galei Societatii Civile si Marele Premiu pentru Integrare Sociala al Fundatiei ERSTE pentru programul de suport psihosocial ”Nu Mi-e Frica!”, extinderea serviciilor in Republica Moldova, inaugurarea unei camere de joaca si terapie in cadrul sectiei de oncopediatrie a Institutului Oncologic Bucuresti, startul programului educativ ,”Fun School” si publicarea unei carti cu povesti terapeutice pentru pacientii oncopediatrici.  In afara programelor de renovare, donatiilor de echipament medical si medicamente, Asociatia Little People sprijina in mod activ comunitatea medicala prin organizarea si finantarea conferintelor medicale si proiectelor de cercetare in domeniul psiho-oncologiei.

Renovarea camerei de joaca si terapie a fost posibila cu sprijinul sponsorilor precum Hipermarket Cora Cluj si clientii sai care au facut donatii in cadrul campaniei “Daruieste dorinte implinite” 2013, Pro Atrium Cluj, prietenilor si sustinatorilor Asociatiei Little People.Subiecte

Sectiune

DictionarRelated