Samsung si Ministerul Educatiei inaugureaza doua noi clase Smart

Timisoara si Iasi sunt orasele unde Samsung, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, a inaugurat doua noi clase digitale. Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timisoara si Colegiul Costache Negruzzi din Iasi se alatura Scolii Comerciale Superioare Nicolae Kretzulescu, din Bucuresti, care fusese dotata cu o clasa digitala anul trecut. Inaugurarea tuturor celor trei clase digitale face parte din proiectul Smart Classroom, initiat in 2013 de Samsung si de Ministerul educatiei, informeaza un comunicat trimis de The Practice.

Proiectul Smart Classroom isi propune crearea unor clase utilate complet cu tehnologie de ultima generatie.  Clasele sunt dotate cu suport hardware si software si continut digital adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu: 31 de tablete Samsung GALAXY Note 10.1, un E-Board, un Smart TV si doua laptop-uri, iar elevii de clasa a XI-a si a XII-a pot studia cursul optional ”Succesul profesional”, dezvoltat de Junior Achievement si digitalizat HTML de Read Forward. Proiectul Smart Classroom faciliteaza si incurajeaza comunicarea dintre profesori si elevi sau cu elevii altor licee printr-o platforma cloud.

”Ne bucuram ca, impreuna cu Ministerul Educatiei Nationale, am inaugurat trei clase digitale in Romania. Traim intr-o lume tot mai digitala, in care tehnologia are un rol important, mai ales in domeniul educatiei. Este si motivul pentru care am dezvoltat proiectul Smart Classroom, prin care vrem sa contribuim la dezvoltarea abilitatilor digitale ale tinerilor, atat de necesare pentru job-urile de astazi si maine. Acestia vor putea studia utilizand tehnologie de ultima generatie si vor putea accesa continut interactiv, util in pregatirea lor profesionala”, a declarat Mihaela Stanoiu (Responsabil CSR, Samsung Electronics Romania).Branduri

Sectiune

DictionarRelated