Fundatia Vodafone Romania anunta inceperea inscrierilor pentru cea de-a cincea editie a programului Voluntar de profesie

Fundatia Vodafone Romania anunta inceperea inscrierilor pentru cea de-a cincea editie a programului Voluntar de profesie

• Pentru editia din acest an, Fundatia Vodafone Romania pune la dispozitie 9 locuri, pentru o perioada de 9 luni
• Persoanele interesate sa lucreze intr-o organizatie non-guvernamentala din Romania se pot inscrie in programul „Voluntar de profesie”, in perioada 10 - 26 septembrie 2014
• Formularul de inscriere este disponibil aici la sectiunea Voluntar de profesie

Fundatia Vodafone Romania are placerea sa anunte lansarea celei de-a cincea editii a programului „Voluntar de profesie” care pune la dispozitie 9 locuri, pe o perioada de 9 luni. „Voluntar de profesie” se adreseaza tuturor celor care isi doresc sa schimbe in bine viata oamenilor si a comunitatilor din jur.

„Voluntar de Profesie este unul dintre cele mai importante programe dezvoltate de Fundatia Vodafone Romania, intrucat promoveaza implicarea nu doar ca pe o atitudine dezirabila, ci si ca pe un mod extrem de simplu de a schimba, in mod real, viata comunitatii. Astfel, oricine isi doreste sa lucreze pentru o organizatie non profit din Romania, in beneficiul copiilor, tinerilor cu dizabilitati, familiilor dezavantajate sau batranilor, isi poate urmari acest vis si se poate inscrie in editia din acest an a programului. Tot ce trebuie sa faca este sa isi aleaga un ONG unde doreste sa lucreze si sa propuna un proiect pe care sa il puna in practica in cele 9 luni de voluntariat. De cealalta parte, ONG-urile au mare nevoie de oameni bine pregatiti si entuziasti, dispusi sa isi foloseasca abilitatile in domeniul social”, a declarat Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania.

Fundatia Vodafone Romania asigura salariile celor 9 persoane, precum si cheltuielile administrative, pe toata durata programului. Fiecare voluntar va primi un salariu egal cu ultima sa remuneratie obtinuta pana la inceperea programului „Voluntar de profesie”, in limita a 1000 Euro (net). Programul se adreseaza atat publicului larg, cat si angajatilor Vodafone, 2 din cele 9 locuri fiind alocate angajatilor.

Astfel, persoanele care doresc sa se inscrie in program trebuie sa identifice organizatia non profit, sa obtina acordul acesteia pentru a lucra impreuna timp de 9 luni si sa completeze formularul de inscriere, sectiunea Voluntar de profesie, in perioada 10 septembrie – 26 septembrie 2014. Cei 9 castigatori vor fi selectati de catre un juriu format din membrii Consiliului de Administratie si ai echipei Fundatiei Vodafone Romania, conform calendarului programului. Organizatia non-guvernamentala aleasa de candidati trebuie sa isi desfasoare activitatea in Romania, intr-unul din domeniile: sanatate, educatie, prevenirea abandonului familial si scolar, servicii sociale, voluntariat, incluziunea sociala a persoanelor cu nevoi speciale si ajutor in situatii de urgenta.

„Voluntar de profesie” se desfasoara in Romania din 2002, iar primele patru editii au insemnat: 28.600 ore de voluntariat, 65 de proiecte si 15.000 beneficiari, aflati in grija diferitelor ONG-uri partenere din mai multe orase. La editia de anul trecut, cei 18 voluntari au fost implicati in proiecte precum: instruirea copiilor hipo-acuzici cu potential intelectual ridicat in vederea imbunatatirii situatiei lor scolare, sustinerea unor cercuri de pictura pentru copii cu dizabilitati severe de vedere, oferirea de lectii de muzica si infiintarea unei trupe rock pentru copii si adolescenti cu autism si ADHD, cluburi de gastronomie pentru copiii defavorizati etc.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related