eMAG angajeaza 16 studenti dintre cei recrutati in prima sesiune a programului eMAG Talent Internship

eMAG angajeaza 16 studenti dintre cei recrutati in prima sesiune a programului eMAG Talent Internship

eMAG, cel mai mare magazin online din regiune, va angaja full time si part-time 16 studenti din cei 22 care au fost recrutati in programul „eMAG Talent Internship” derulat in lunile iulie si august.

„Desi pentru cei mai multi dintre ei acest internship a fost prima experienta practica legata de domeniile IT si marketing online, entuziasmul si pasiunea pe care le-au investit in proiectele dezvoltate impreuna cu mentorii lor au demonstrat ca am identificat corect, inca din primul nostru program de internship, adevarate talente, cu potential de dezvoltare profesionala in domeniu”, declara Tudor Manea, Vicepresedinte si Director HR& Tehnologie eMAG.

Pentru cele 17 locuri in echipa IT anuntate in luna mai in sectiunea „Coding Arena” au aplicat 800 de studenti pasionati de tehnologie, iar pentru cele 3 pozitii in internshipul „webXperience”, deschis celor care vor sa faca parte din echipa de marketing, s-au inscris 619 de aplicanti. In final, eMAG a suplimentat pozitiile deschise cu inca doua locuri in echipa „Coding Arena”, astfel ca, in cele doua luni de vacanta, 22 de studenti (14 baieti si 8 fete), majoritatea studenti la Universitatea Politehnica Bucuresti, Academia de Studii Economice (ASE) sau la Facultatea de Matematica si Informatica din Bucuresti, au beneficiat de mentorat din partea specialistilor eMAG in IT si marketing online. Dintre acestia, 16 vor continua sa lucreze in echipa eMAG.

„Tinand cont de rezultatele foarte bune ale eMAG Talent Internship, ne propunem ca programele de internship sa devina, pentru noi, o componenta importanta din procesul de recrutare. Si pentru vara anului viitor, eMAG va dezvolta noi programe platite de internship”, subliniaza Tudor Manea.

Patru mentori, patru proiecte speciale
Pe parcursul celor 8 saptamani de internship, patru mentori – Claudia Negreanu (PHP Developer), George Olah (PHP Developer), Alexandru Turbatu (PHP Developer) si Alexandru Grigorescu (Product Owner) – s-au implicat in dezvoltarea a patru proiecte speciale alaturi de internii selectati in program.
In programul de internship „eMAG Coding Arena”, studentii au folosit metodologia SCRUM si au avut acces la cele mai noi tehnologii: Symfony2, Gearman, Memchached, RabbitMQ, SOLR, Varnish, MongoDB, PHPUnit. Stagiarii din internshipul „eMAG webXPERIENCE” au obtinut cunostinte in urmatoarele zone: Web project management, Web analitycs, Wireframing, Web merchandising, UI & Graphic Design.
Toate proiectele dezvoltate de interni vor fi implementate pe platforma eMAG si vor avea un impact semnificativ asupra clientilor eMAG, dar si asupra celor peste 900 de angajati ai retailerului online.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related