Peste 70.000 de servicii medicale accesate cu cardul national de sanatate in Reteaua Regina Maria

Peste 70.000 de servicii medicale accesate cu cardul national de sanatate in Reteaua Regina Maria
  • 78% dintre pacientii asigurati, inscrisi pe listele medicilor din Regina Maria, au accesat servicii medicale cu cardul de sanatate, in cadrul Retelei, pana la data de 1 iulie 2015.
  • Serviciile medicale accesate cu cardul de sanatate reprezinta 57% din totalul serviciilor accesate prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. 
  • In intervalul 1 mai – 1 iulie 2015, aproximativ 10.500 de pacienti din toata tara si-au activat cardul national de sanatate in Reteaua Regina Maria.

 

Analizele si nasterile, printre cele mai accesate servicii cu cardul

Cele mai solicitate servicii de sanatate accesate cu cardul, in perioada 1 mai – 1 iulie, au fost urmatoarele:

  • Medicina de familie: analize de laborator uzuale (biochimice si hematologice)
  • Medicina de specialitate: servicii aferente consultatiilor de boli cronice
  • Servicii spitalicesti: nasteri

In plus, separat, au fost inregistrate 422 de spitalizari pe baza cardului de sanatate, in Reteaua Regina Maria.

"Cardul de sanatate este un pas inainte pentru sistemul de sanatate din Romania, un instrument care asigura transparenta in sistem si care ii confera pacientului siguranta ca banii cu care contribuie la fondul de asigurari sunt cheltuiti in beneficiul sanatatii lui. Sustinem toate proiectele care cresc transparenta in sistem.

De aceea, am facut tot ce a tinut de noi pentru a crea infrastructura necesara implementarii acestui proiect si ne bucuram ca un numar atat de mare de pacienti au accesat servicii de sanatate in policlinicile si spitalele noastre", a declarat Fady Chreih (Director General Reteaua de sanatate Regina Maria).

 

Pasi de activare a cardului national de sanatate

Incepand cu data de 1 mai 2015, cardul de sanatate a devenit obligatoriu pentru toate serviciile decontabile de CNAS, inclusiv pentru cele oferite in Reteaua de sanatate Regina Maria.

Toti pacientii care doresc sa acceseze servicii medicale decontate prin casele de asigurari trebuie sa prezinte de fiecare data cardul national de sanatate.

Pentru a facilita validarea acestora, toate locatiile Regina Maria care ofera servicii decontabile dispun de cititoare de carduri unde acestea pot fi activate – in total, 130 de dispozitive.

  • Activarea consta in inlocuirea codului PIN initial al cardului (000) cu un PIN din patru cifre care nu trebuie divulgat nimanui. 
  • Nu este necesar sa mergeti la medicul de familie pentru activarea cardului de sanatate. Acest lucru este necesar doar daca doriti inscriptionarea cardului cu diverse date medicale (grupa sanguina, optiunea de a deveni donator etc.)
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related