Castigatorul campaniei Philips S9000 are oportunitatea de a participa la o calatorie in spatiu in 2016

Castigatorul campaniei Philips S9000 are oportunitatea de a participa la o calatorie in spatiu in 2016

Florentin Marius Ruginosu a fost desemnat prin jurizare castigatorul competitiei organizate de catre Philips cu ocazia lansarii celui mai avansat aparat de barbierit, Philips S9000.

Castigatorul va avea oportunitatea de a participa, in 2016, la o experienta unica, o calatorie in spatiu la bordul uneia dintre cele doua nave spatiale utilizate pentru acest tip de zbor, Lynx Mark I sau Lynx Mark II, intr-o calatorie care ii va oferi posibilitatea de a vedea Pamantul asa cum nu multi au ocazia sa il vada – din spatiul cosmic. In afara de norocosul castigator al excursiei in spatiu, Philips doreste sa ii felicite si pe ceilalti finalisti ai concursului.

Provocarea spatiului a fost lansata in Romania in luna noiembrie 2014, fiind parte din parteneriatul Philips la nivel global cu expertii pionieri in calatoriile comerciale in spatiu, XCOR Space Expeditions, pentru a testa ultimele tehnologii de barbierit electric intr-un mediu cu gravitatie zero.

Rezultatul acestui parteneriat este aparatul de barbierit electric Philips seria 9000, cel mai avansat aparat de barbierit de pana acum, care ofera cel mai neted barbierit chiar si in spatiu, fara a compromite confortul. Pentru mai multe detalii despre noul Philips seria 9000, accesati pagina web dedicata.

Pasionatii de experiente inedite s-au putut inscrie pana la finalul lunii aprilie 2015 pe Space.Philips.ro, iar finalistii au fost alesi prin tragere la sorti dintre cei peste 1000 de inscrisi.

Cei selectati in prima etapa au realizat un scurt clip video, in care fiecare dintre ei a argumentat de ce este cea mai potrivita persoana pentru aceasta calatorie inedita. Castigatorul a fost ales de catre un juriu pe baza creativitatii clipurilor realizate.

 

Cum se va desfasura calatoria in spatiu

Experienta spatiala va incepe de la unul dintre cele doua aeroporturi spatiale: Curacao sau Mojave. Aici va incepe calatoria la bordul uneia dintre cele doua nave spatiale, Lynx Mark I sau Lynx Mark II. Acestea sunt echipate cu un sistem independent de decolare si aterizare, astfel incat nu exista rachete de propulsare sau alte elemente care vor fi detasate dupa decolare.

Decolarea propriu-zisa presupune acceleratia extrem de rapida pe pista, urmata de ascensiunea rapida si abrupta care permite o priveliste unica asupra cerului. In acest moment, la 58 de secunde de la inceperea decolarii, se va atinge viteza sunetului. Dupa inca doua minute, nava atinge viteza Mach 3, performanta cu greu atinsa chiar si de pilotii avioanelor de vanatoare.

In urmatoarea etapa, la o altitudine de aproximativ 60 de km, pilotul stinge motoarele si incepe zborul parabolic (pe o traiectorie de zbor eliptica). In acest moment, in nava este liniste completa, iar echipajul se afla in imponderabilitate pentru cateva minute.

Inaltimea maxima a zborului este atinsa la 103 km deasupra suprafetei Pamantului (spatiul cosmic incepe oficial de la altitudinea de 100 de km). Aici cerul este complet negru, iar curbura globului pamantesc este clar vizibila.

Dupa cateva minute petrecute la aceasta altitudine, nava spatiala incepe sa coboare cu viteza. Pentru a incetini, se realizeaza o manevra de retragere, in timpul careia pasagerii vor experimenta o forta 4G pentru aproximativ 20 de secunde.

Urmeaza etapa de planare, in care nava va cobori lent pe o traiectorie spiralata, care va permite pasagerilor sa vada o priveliste de nedescris a Pamantului. Dupa inca 40 de minute, nava aterizeaza la una dintre cele doua aeroporturi spatiale, Curacao sau Mojave. Intregul zbor dureaza aproximativ o ora.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Sectiune

Dictionar



Branded


Related