Primul studiu despre sportul de anduranta: peste 50% dintre romanii care il practica spun ca au devenit mai organizati si mai eficienti la locul de munca!

Primul studiu despre sportul de anduranta: peste 50% dintre romanii care il practica spun ca au devenit mai organizati si mai eficienti la locul de munca!

Primul studiu despre sporturile de anduranta din Romania, derulat de Adrenallina, Sports PR & more, prima agentie de comunicare sportiva din Romania, releva cateva detalii interesante despre romanii care le practica. Astfel:

  • 26% dintre practicanti - cel mai mare procent - au varsta cuprinsa intre 30 si 34 de ani;
  • 25% dintre ei au varsta cuprinsa intre 35 si 40 de ani; 
  • 16% se situeaza intre 25 si 29 de ani.

 

Destul de multi romani trecuti de 40 de ani practica sporturi de anduranta.

Astfel, 24% dintre romanii care participa la maratoane si ultramaratoane de alergare, maratoane de ciclism, competitii de anduranta la inot, triatlon, halfironman sau ironman au varsta cuprinsa intre 40 si 50 de ani.

Ca o curiozitate, tinerii care practica sport de anduranta sunt destul de putin reprezentati: un procent de doar 7,5 % pentru varste cuprinse intre 18 si 24 de ani.

Studiul arata ca in cazul sexului amatorilor de sport de anduranta, procentul este dezechilibrat: 80% dintre ei sunt barbati si doar 20% femei.

Un aspect foarte interesant este ca cei care practica sporturi de anduranta considera ca viata li s-a imbunatatit de cand au descoperit aceasta noua pasiune, si mai ales viata profesionala.

Astfel, la intrebarea: Cum vi s-a schimbat viata profesionala de cand practicati sport/sporturi de anduranta?

  • 52% dintre respondenti au spus ca au devenit mai organizati si mai energici, ca dau mai mult randament si se concentreaza mai bine la locul de munca.
  • 31% dintre ei spun ca au dezvoltat un sistem de time management mult mai bun decat inainte, iar 17% marturisesc ca au devenit mai populari printre colegi si o inspiratie pentru cei din jur (colegi, sefi, subordonati).

Cei mai multi dintre participantii la studiu, adica 34% dintre ei, practica alergarea pe distante lungi si foarte lungi (semimaraton – 21,1 km, maraton – 42,195 km, ultra - peste 42,195 km).

Al doilea cel mai practicat sport de anduranta in Romania este ciclismul (19% dintre respondent), iar al 3-lea cel mai practicat sport de anduranta de catre romani este triatlonul – 17,5%.

Sporturile de anduranta pe distante foarte lungi, cum sunt triatlonul de tip Half Ironman si Ironman sunt practicate de catre 18% dintre romani, astfel:

  • 10 % ≈ Ironman
  • 8 % ≈ Half Ironman

Distantele unei competitii de triatlon tip Half Ironman sunt: 1.9 km inot, 90 km ciclism si 21.1 km alergare (semimaratonul).

Distantele unei competitii de tip Ironman sunt 3,8 km inot, 180 km ciclism, 42, 195 km alergare (maratonul)

Inotul de anduranta este practicat intr-un procent de 11,5%.

In ceea ce priveste banii pe care ii aloca romanii practicanti ai sporturilor de anduranta, cei mai multi dintre ei (49%) cheltuiesc lunar intre 500 si 800 de lei.

33% scot din buzunar pentru practicarea hobby-urilor sportive intre 200 si 500 de lei si 12% investesc peste 800 de lei pe luna in sporturile preferate.

 

"Comunitatea sportivilor amatori de anduranta din Romania este una despre care trebuie sa inceapa sa se vorbeasca, pentru ca reuneste ambasadori, prin exemplul lor, ai valorilor sportului, oameni care ii inspira pe cei din jur sa adopte un stil de viata armonios, prin miscare si alimentatie sanatoasa.

Sporturile de anduranta din Romania au cunoscut un avant semnificativ in ultimii ani iar trendul este unul de crestere accelerata: din ce in ce mai multi romani descopera, mai ales dupa varsta de 30 de ani, o noua pasiune, careia ii dedica timp, energie si bani. Studiul derulat de noi arata ca beneficiul acestei investitii masive este pentru ei, nici mai mult nici mai putin, decat o viata mai implinita, acasa si in viata profesionala", spune Roxana Lupu (sportiv de anduranta si Business Development Manager Adrenallina, Sports PR & more).

 

Joi, 10 martie, de la ora 18.30, la Connect Hub, rezultatele detaliate ale studiului vor fi dezbatute in cadrul evenimentului Cum am devenit ultrarunner, organizat de Adrenallina, Sports PR & more si Connect HUB.

Evenimentul ii are ca invitati pe alergatorii de anduranta:

Dragos Roua, Florin Ionita, Iulia Gainaru, Aris Necula, Alex Kelerman si triatlonistii Mihai Baractaru (primul roman calificat la Campionatul Mondial Kona, Hawaii) si Liviu Dan Zburatura (triatlonist amator).

Andrei Nana, ultrarunner, fondator International 100+ UltraRunning Foundation, Inc., Director de cursa Icarus Florida UltraFest, sportiv de anduranta stabilit in America, va interveni prin Skype in timpul evenimentului.

 

* Studiul a fost realizat in luna februarie 2016, pe un esantion de 300 de persoane, femei si barbati, cu varste cuprinse intre 20 si 60 de ani.

Datele au fost obtinute prin intermediul unui chestionar online distribuit prin e-mail si social media.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Oameni

Sectiune



Branded


Related