Peste 40 de orase din Romania participa la Ora Pamantului. In Bucuresti si in tara vor domina biciclistii

Peste 40 de orase din Romania participa la Ora Pamantului. In Bucuresti si in tara vor domina biciclistii

Cu cateva zile inainte de Ora Pamantului (Earth Hour), 42 de orase au anuntat deja participarea la evenimentul global, prin stingerea simbolica a luminilor si evenimente dedicate.

 

WWF-Romania incurajeaza indivizi si organizatii, companii, institutii publice si centre culturale din toata tara sa stinga lumina timp de o ora, pe 19 martie, la ora locala 20.30.

In Bucuresti Ora Pamantului va fi marcata printr-o plimbare simbolica pe biciclete, care va incepe in momentul stingerii luminilor, la 20:30.

Romania se va alatura astfel altor peste 7.000 de orase din mai mult de 160 de tari, pentru a arata ca doreste mai multa determinare si actiuni concrete din partea decidentilor in adresarea problemelor din ce in ce mai acute de mediu.

 

Municipalitatile care au confirmat participarea, in mod oficial, pana la data de 8 martie sunt: Aiud, Adjud, Alexandria, Arad, Avrig, Bacau, Baia Mare, Baile Tusnad, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Calafat, Calan, Calarasi, Cluj-Napoca, Focsani, Giurgiu, Horezu, Hunedoara, Iasi, Medias, Miercurea Ciuc, Mizil, Moinesti, Oradea, Panciu, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Resita, Roman, Rosiorii de Vede, Satu Mare, Sighisoara, Slobozia, Targoviste, Timisoara, Tulcea, Turda, Vaslui.

Anul acesta mesajul si indemnul nostru pentru comunitatea Earth Hour din Romania este, in continuare, „Daruieste naturii din energia ta”. Ii invitam pe romani sa stinga luminile in case si sa iasa la o tura cu bicicleta, o alergare scurta sau o simpla plimbare simbolica prin oras, impreuna cu prietenii, vecinii, familia, colegii.

In loc sa consumam energie acasa, putem alege sa daruim propria energie, in aer liber. La nivel de orase, provocam autoritatile si asociatiile locale sa organizeze, pe parcursul lunii martie, actiuni de mediu care sa culmineze pe 19 martie cu o tura de biciclete, pe un traseu prestabilit, unde sa se adune toti cetatenii preocupati de poluare si de aglomerarea din orase.

Orasele vor organiza diverse evenimente si actiuni care sa aduca in atentia comunitatii locale problemele de mediu si lucrurile pe care le putem face cu totii pentru a construi un viitor mai durabil.

De exemplu, la Adjud Primaria mobilizeaza o Caravana a sustinatorilor Earth Hour, cu misiunea de a distribui mesajele campaniei in comunitate; pe 19 martie se va stinge iluminatul cladirilor simbolice din oras, iar locuitorii se vor intalni in Parcul municipal, pentru un eveniment unplugged.

La Bistrita se pregateste o proiectie de film speciala, pe baza unei surse de electricitate alimentate de biciclete, un tur ciclist si un spectacol luminos de acrobatii pe bicicleta.

La Timisoara clubul Timisoara Cycle Chic organizeaza un traseu pe biciclete pe mai multe strazi din oras.

La Oradea clubul Rotaract pregateste un program artistic in Piata Unirii, prin care tinerii vor promova economisirea resurselor.

La Iasi Probikeaddiction, ClubuI de Ciclism si Ecologie IasiBike si Iasi Club de Biciclete organizeaza un traseu pentru biciclete ce porneste din fata Palatului Culturii la orele 18:00 si dureaza doua ore.

La Bucuresti, WWF-Romania si-a unit fortele cu Adevaratii Veloprieteni si SkirtBike.

 

"Ne dorim ca pe 19 martie sa aniversam Ora Pamantului pe biciclete. Pe parcursul unei ore vom consuma energia noastra pentru a pedala pe un traseu bine stabilit prin centrul Bucurestiului. Vom fi astfel mai sanatosi, vom fi mult mai fericiti alaturi de oameni frumosi care isi doresc, ca noi, sa traiasca pe un  Pamant mai curat si mai sanatos pentru ei si copiii lor", declara Mihai Denes de la Adevaratii Veloprieteni.

 

"Prin participarea la Earth Hour ne dorim sa contribuim cu o <<caramida>> la bazele unui stil de viata sanatos si prietenos cu mediul. Promovarea acestor valori se face din sanul familiei, iar femeia este un puternic factor pozitiv", spune Simona Botner din partea Skirtbike.

 

Sub mesajul simplu „De Ora Pamantului pedalam pentru un oras curat si prietenos cu bicilistii”, ne intalnim pe 19 martie, la 19:30, la „rondul fara nume”, punct situat vizavi de Palatul Parlamentului, pe Bulevardul Natiunilor Unite, caruia vrem sa ii dam identitatea „Rondul bibiclistilor” inclusiv in acte, considerand ca biciclistii merita mai multe repere in Capitala.

Ne organizam si la ora 20:30 plecam sa biciclim timp de o ora, pe traseul Parcul Izvor, Unirii, Piata Romana, Piata Victoriei, Charles de Gaulle, Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei si retur la Izvor.

Evenimentul este public, oricine are o bicicleta si timp sambata, 19 martie, dupa 19:30.

Lista completa a evenimentelor din toata tara se regaseste pe website-ul campaniei, si va fi actualizata inclusiv pana sambata, 19 martie.

Campania Earth Hour 2016 este realizata cu sprijinul: Adevaratii Veloprieteni, Skirtbike, Hai cu bicla, Autoritatea Nationala pentru Turism.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related