O idee de film aduce studentilor un loc la Scoala de Vara a Festivalului de Film Istoric de la Rasnov

O idee de film aduce studentilor un loc la Scoala de Vara a Festivalului de Film Istoric de la Rasnov

Intre 29 iulie si 7 august 2016, in cadrul celei de-a opta editii a Festivalului de Film Istoric Rasnov (FFIR), 15 studenti si masteranzi pasionati de istorie vor putea participa gratuit la Scoala de Vara ASTRA.

Pentru a putea castiga unul dintre locurile disponibile, prin care vor avea acces la toate evenimentele festivalului si le vor fi acoperite integral costurile de cazare si masa, tinerii trebuie sa trimita un material cu tema “Ce subiect de film ai alege din perioada 1945 - 2015?”.

Festivalul de Film Istoric Rasnov a ajuns la cea de-a opta editie, fiind organizat in Cetatea Rasnov si Cinematograful Amza Pellea. Pe toata perioada acestui eveniment, initiatorii festivalului, Primaria Rasnov si Asociatia Mioritics, vor organiza Scoala de Vara ASTRA pentru tinerii interesati de istorie si discutii cu ambasadori, profesori, istorici, experti, jurnalisti si martori ai evenimentelor istorice.

Tema principala abordata in cadrul Scolii de Vara si in timpul Festivalului de Film Istoric Rasnov va fi “(R)Evolutie”. Partenerii Scolii de Vara sunt Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, Institutul Roman de Istorie Recenta si Fundatia Calea Victoriei.

 

Pentru a castiga un loc la Scoala de Vara ASTRA, aplicantii trebuie sa trimita, pana la data de 1 iunie 2016, pe adresa mihai @ mioritics.ro, CV-ul si un scurt material (maximum 1 pagina A4, Times New Roman, 11) pe tema: “Ce subiect de film ai alege din perioada 1945 - 2015?” indicand “Care este/sunt evenimentul / povestea / personajele? Cum iti motivezi alegerea? Ce mesaj ai vrea sa transmiti prin acest film?”.

Mai mult, participantii trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 ani (impliniti cel mai tarziu la data de 28 iulie 2016) si 26 de ani si sa cunoasca limba engleza, la nivel mediu sau avansat. Organizatorii isi rezerva dreptul de a face selectia aplicantilor inscrisi, in limita celor 15 locuri disponibile. Materialele selectate vor fi publicate in materialele de promovare ale evenimentului in scop non-comercial.

Programul final al prelegerilor va fi publicat la sfarsitul lunii mai. Mai multe detalii despre temele si lectorii prezenti in 2015 sunt disponibile la Scoala de Vara ASTRA 2015. O prezentare a editiei anterioare poate fi urmarita aici:

 

Festivalul de Film Istoric Rasnov

  • 10 zile in Cetatea Rasnovului la inceput de august.
  • Fara covor rosu, fara fite, fara isterie, fara breaking news.
  • Ca sa intelegi ce ti se intampla!

Subiecte relevante, filme destepte, lectori carismatici, public inteligent, dezbateri memorabile, concerte sofisticate, cladiri venerabile, cantari exuberante, racoarea noptilor carpatine, expozitii, standuri de carti.

Festivalul de Film Istoric de la Rasnov (FFIR) a aparut in anul 2009 din dorinta valorificarii unui capitol important al cinematografiei locale si mondiale, dar si din nevoia de a produce in spatiul public romanesc discutii despre teme al caror impact temporal depaseste efemeritatea clipei. S-a nascut astfel un eveniment unic pe piata culturala romaneasca in care Istoria si Filmul Istoric starnesc ganduri si pasiuni, informeaza si emotioneaza, ridica intrebari si dezbate raspunsuri. O intamplare proaspata si relaxata, care intelege sa mixeze in chip firesc rigoarea si umorul.

Cu sapte editii la activ, FFIR face deja parte din identitatea culturala a Rasnovului, marcand spectaculoasa ascensiune a orasului transilvan in topul national al destinatiilor cultural-turistice (peste 300.000 vizitatori pe an).

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related