Conferinta Forbes Agriculture: despre business in domeniul agricol

Conferinta Forbes Agriculture: despre business in domeniul agricol

Marti, 24 mai 2016, la Grand Hotel Continental, Sala Grigorescu, va avea loc conferinta Forbes Agriculture.

Anul trecut, valoarea adaugata bruta (VAB) generata de agricultura, silvicultura si pescuit, unul dintre motoarele economiei romanesti, a scazut comparativ cu anul 2014. In cifre: VAB generata de agricultura in 2015 a reprezentat 4,8% din VAB totala, in timp ce in 2014 procentul a fost de 5,3%, in conditiile in care VAB totala a crescut semnificativ anul trecut fata de 2014 (632 mld. lei versus 588 mld lei).

Cu toate acestea, interesul pentru domeniul agricol din partea mediului de afaceri si a fermierilor este crescut, iar unul dintre argumentele este gradul mare de absorbtie a fondurilor europene; in intervalul 2007-2013 acesta a fost de 91,3%, la o valoare de 8,1 miliarde de euro. Pentru exercitiul 2014-2020, autoritatile europene au alocat Romaniei o suma similara – 8,13 miliarde de euro – la care se adauga contributia nationala de 1,34 miliarde de euro. Din aceasta suma totala, in 2015 au fost alocate 1,56 miliarde de euro.

Fondurile europene reprezinta, in aceste conditii, una dintre temele principale de discutie ce vor fi abordate in cadrul conferintei Forbes on Agriculture, ce va reuni, pe 24 mai, principalii actori din domeniu, de la autoritati pana la antreprenori si oameni de afaceri de succes.

Eveniment organizat cu sustinerea partenerilor: BMW Romania, Carrefour, Kaufland si Agricola.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related