Samsung si Muzeul Memorial „George Enescu” ofera o noua experienta digitala de vizitare

Samsung si Muzeul Memorial „George Enescu” ofera o noua experienta digitala de vizitare

Aplicatia educationala „Acasa la Enescu” le prezinta elevilor intr-un mod interactiv si intuitiv informatii despre George Enescu si operele sale, precum si detalii din opera si viata compozitorului expuse in premiera la Muzeul Memorial din Dorohoi.

Samsung Electronics Romania anunta in premiera parteneriatul cu Muzeul Memorial „George Enescu” din Dorohoi, prin care tehnologia aduce cultura mai aproape de vizitatorii muzeului. Prin intermediul aplicatiei educationale „Acasa la Enescu”, dezvoltata de Samsung, publicul, mai ales cel tanar, are acces intr-un mod interactiv si digital la exponatele disponibile in casa memoriala a celui mai important muzician din istoria Romaniei.

Astfel, Samsung continua proiectul de modernizare si digitalizare a unor importante institute culturale, initiat in Romania in 2013 impreuna cu Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” cand a fost lansata prima expozitie digitala de fluturi.

Aplicatia contine exponate din colectia personala a autorului pentru a le oferi vizitatorilor de pretutindeni, copiilor sau pasionati de muzica, o noua experienta de vizitare, care aduce inclusiv o serie de fotografii de familie, scrisori ale muzicianului sau carti postale ce nu au fost prezentate pana acum.

 

"Cautam in permanenta metode prin care sa devenim cat mai atractivi, in special pentru tinerii care vor sa cunoasca valorile romanesti si sa descopere mai multe detalii despre cultura muzicala. Suntem onorati sa fim primul muzeu memorial al marelui muzician George Enescu care isi concretizeaza eforturile de a deveni mai accesibil pentru generatia tanara. Datorita unor promotori locali ai valorilor romanesti, precum este domnul Stefan Silion, care a initiat acest proiect si a fost sustinut de Samsung, acest lucru a devenit, acum, posibil", a declarat Aurel Melniciuc (Director al Muzeului Judetean Botosani).

 

Proiectul consta in echipament tehnologic de ultima generatie, dotare facilitata de mediul de afaceri local, si o aplicatie educationala dezvoltata de Samsung.

 

"Ne dorim sa oferim un mod de cunoastere mai interactiv, inovator si in acelasi timp mai eficient, prin intermediul dispozitivelor si tehnologiei de ultima generatie. Ne bucuram sa continuam proiectele de digitalizare a muzeelor din Romania prin parteneriatul incheiat cu Muzeul Judetean Botosani si Muzeul Memorial G. Enescu si sa aducem mai aproape aceste valori ale culturii romane de iubitorii de muzica, dar si de generatia digitala. Aplicatia ofera atat o experienta interactiva de informare, prezentand biografia, opera lui George Enescu si detalii despre Muzeul Memorial George Enescu din Dorohoi, dar si un test de cunostinte ce poate fi completat la finalul turului", a declarat Sabina Stirb (Public Affairs & Corporate Citizenship Manager Samsung Electronics Romania).

 

Aplicatia „Acasa la Enescu” se adreseaza in special copiilor cu varste intre 7 si 14 ani, fiind un mod interactiv si amuzant de invatare, insa poate fi accesata de orice pasionat de muzica care vrea sa afle mai multe despre George Enescu si doreste sa vada in premiera exponatele casei memoriale care gazduieste muzeul.

Pe langa aplicatia educationala „Acasa la Enescu”, in cadrul proiectului, Muzeul Memorial „George Enescu” va fi dotat cu 6 tablete, un sistem Blu-ray Home Cinema si un eBoard (ecran interactiv) Samsung, care vor schimba modul de interactiune a vizitatorilor cu exponatele, creand astfel o noua experienta de vizitare.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related