Transylvania Horse Show, cea mai populara competitie ecvestra in randul studentilor din intreaga lume

Transylvania Horse Show, cea mai populara competitie ecvestra in randul studentilor din intreaga lume

Transylvania Horse Show a fost pentru a sasea oara la rand cel mai popular eveniment ecvestru al anului de catre iubitorii de cai si de echitatie. Fiind unul dintre cele mai importante concursuri hipice internationale din Romania, acesta a reunit la Prod (comuna Hoghilag, 16 km de Sighisoara) concurentidin 16 tari, precum si oficiali ai lumii ecvestre nationale si internationale.

Competitiile sportive de dresaj, cross-country si obstacole la care au participat calareti veniti din toate colturile Europei (Marea Britanie, Germania, Irlanda, Belgia, Elvetia, Finlanda, Austria, Suedia, Olanda, Spania, Norvegia), dar si din Noua Zeelanda, show-ul de acrobatii ecvestre sustinut de tineri din Prod care au avut la dispozitie numai trei saptamani pentru antrenament, demonstratiile de dresaj cu cai frizieni, spectacolul muzical emotionant cu sunete de toaca si doine au creat un eveniment unic cu aer de legenda.

Si copiii au fost „rasfatati” prin ateliere de creatie, plimbari pe ponei, standuri artizanale si dulciuri autohtone. Experienta autentic romaneasca i-a incantat pe cei peste 4.000 de spectatori care au venit in inima naturii pentru a urmari spectacolul ecvestru.

„One more year” a fost sloganul cantat in cor de catre studentii straini care la finalul competitiei, vopsiti pe fata si purtand drapelurile tarilor pe care le reprezentau au sarbatorit incheierea concursului printr-un celebru dans romanesc, in frunte cu organizatorul Mihnea Vargolici.

Pe parcursul evenimentului Transylvania Horse Show au fost trei tipuri de competitii: Concurs Complet International (CCI*),Cupa Romaniei la Proba Completa, categoria Novici si Pre Novici,Concursul International Universitar - Cupa Natiunilor pentru Studenti (AIEC Student Riders Nation Cup - Romania 2016), organizat in colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC). De altfel din 2011, Transylvania Horse Show este o prezenta anuala in calendarul AIEC (Association International des Etudiants Cavaliers) si a fost votata Competitia Anului de patru ori in ultimii cinci ani.

In cadrul Cupei Natiunilor pentru Studenti la Concursul International Universitar (AIEC Student Riders Nation Cup - Romania 2016), aurul la proba combinata pe echipe (dresaj si obstacole) a fost castigat de echipa Germaniei. Argintul a revenit echipei Finlandei, iar bronzul echipei Irlandei. In cadrul probei de dresaj, s-a impus tot echipa Germaniei, locul doi fiind ocupat de echipa Austriei, urmata de Belgia. Primele trei locuri la proba de obstacole au fost castigate de echipele Marii Britanii, Finlandei si Germaniei.

La individual, in cadrul probei combinate (dresaj si obstacole) s-a impus Fiona Hanigschnabl (Austria), urmata de Robin Moors (Belgia) si Tori Dixon (Irlanda). Proba de individual obstacole a fost castigata de Fransizka Ritter (Germania), argintul a plecat in Marea Britanie, la Sophie Hall, iar bronzul i-a revenit din nou Fionei Hanigschnabl (Austria). Primele trei locuri, la proba de dresaj, au fost ocupate de Tori Dixon (Irlanda), Yolanda Palmer (Elvetia) si Fiona Hanigschnabl (Austria).

Romania a castigat Concursul Complet International (CCI 1*) la Transylvania Horse Show 2016 prin Sandra Takacs, cu calul Olimpia.

La aceasta disciplina de Proba Completa concurentii au avut de parcurs trei probe: dresaj, obstacole si cross-country (proba in care calaretii trebuie sa termine cursa intr-un interval de timp prestabilit, sarind peste obstacole din natura: busteni, garduri, iazuri si santuri, fiind astfel una dintre cele mai spectaculoase probe din concurs).

Pentru a fi in clasament, cuplul cal-calaret trebuie sa parcurga integral toate cele trei probe, iar castigator este declarat cuplul care, dupa cele trei probe de concurs, a acumulat cele mai putine puncte de penalizare. Concursul a fost organizat in colaborare cu Federatia Ecvestra Romana (FER) si Federatia Ecvestra Internationala (FEI).

Competitia Cupa Romaniei la Proba Completa, la categoria Novici seniori, a fost castigata de romanul Calin Nemes care la aceasta clasa a facut echipa cu calul Funny Flight. Medalia de aur la categoria Novici juniori a fost castigata de Sandra Takacs (Romania) pe calul Smucig, iar la categoria Prenovici seniori a castigat Daria Gladun (Romania) cu calul Cameo.  

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related