Academia Lay’s si-a ales castigatorii! Trei dintre cei 39 de studenti si masteranzi inscrisi in program vor lucra in departamentul Agro al PepsiCo

Academia Lay’s si-a ales castigatorii! Trei dintre cei 39 de studenti si masteranzi inscrisi in program vor lucra in departamentul Agro al PepsiCo

Lay’s, marca de chispuri numarul 1 in lume*, anunta castigatorii primei editii a programului Academia Lay’s, o platforma educationala de specializare a tinerilor agronomi in cultura cartofului pentru chips, implementata in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV).

In urma celor doua etape ale programului, cea teoretica si cea practica, Danuta Popa, Lavinia Rabigan si Adrian Paun sunt desemnati primii castigatori ai Academiei Lay’s. Acestia vor lucra timp de trei luni in departamentul Agro al PepsiCo, unde isi vor dezvolta capacitatile de analiza si de luare a deciziilor, vor participa la stabilirea detaliilor de plantare si recoltare pentru anul 2017 si, mai ales, vor studia modul in care cultura cartofului este dezvoltata de fermierii romani, la standardele PepsiCo.

 

"Am dat startul Academiei Lay’s acum patru luni, atunci cand am inceput si lucrarile la ferma pentru plantarea cartofilor pentru chips. A fost o perioada frumoasa, aglomerata si plina de emotie. Pe de o parte, vedeam crescand recolta de anul acesta, pe de alta parte investeam in tineri si ii invatam despre ce inseamna sa fii agronom in Romania, in special in acest domeniu. Astazi sunt mandra ca rezultatele eforturilor noastre incep sa se vada. Ii felicitam pe Danuta, Lavinia si Adrian pentru implicarea si rezultatele obtinute si ne bucuram ca vom lucra impreuna. Speram sa le transmitem din secretele meseriei noastre si sa ii pregatim pentru o eventuala preluare a business-urilor locale. Pe aceasta cale dorim sa multumim tuturor studentilor care au participat la Academia Lay’s, USAMV si fermierilor din familia Mirica pentru tot sprijinul oferit", a declarat Alexandra Lupascu (Agro Specialist PepsiCo).

 

"Prima editie a Academiei Lay’s a fost din punctul nostru de vedere un real succes si apreciem ca PepsiCo s-a gandit sa investeasca in studentii Universitatii noastre, care au nevoie de practica si de interactiune cu companii perfomante din domeniu. Ii felicitam pe cei trei castigatori si le dorim mult succes in continuare, sa se dezvolte, sa invete, sa-si depaseasca limitele si sa devina adevarati profesionisti. Multumim Lay’s Romania si speram ca acesta a fost doar primul proiect cu rezultate foarte bune realizat impreuna", a declarat Prof. Univ. Razvan Teodorescu (prorector USAMV).

 

In prima editie a Academiei Lay’s s-au inscris 39 de studenti din anii II si III de studiu si masteranzi din anul I de la facultatile de Horticultura, Agricultura si Biotehnologie, care au parcurs modulul de 6 seminarii teoretice.

La final, in urma elaborarii unui proiect inovator despre controlul Phytoplasmei – Stolburului in cultura de cartof, 15 au fost selectati sa participe la etapa practica. Aceasta a constat intr-o serie de workshop-uri la o ferma de cartofi partenera PepsiCo, din comuna Lunguletu, judetul Dambovita.

Cei 15 studenti au avut oportunitatea de a aplica cunostintele dobandite la modulul teoretic si de a invata in teren cum sa gestioneze provocarile aparute spontan in probele de evaluare.

Pe 12 iulie, la finalul celei de-a doua vizite, cei mai buni trei studenti ai Academiei Lay’s au fost rasplatiti cu cate un program de trainee platit in cadrul departamentului Agro al PepsiCo, ce se va desfasura in perioada septembrie - noiembrie 2016.

 

"Atat acest premiu, cat si experienta traita in cadrul Academiei Lay’s reprezinta o incurajare pentru a ma dezvolta in continuare in acest domeniu si un prim pas in viitoarea mea cariera. Totodata, aceasta reusita ma motiveaza si imi da incredere in mine, demonstrandu-mi ca ceea ce am ales sa fac in viitor ma caracterizeaza", a declarat Danuta Popa (studenta anul III la Facultatea de Horticultura).

 

"Premiul pe care l-am castigat in cadrul Academiei Lay’s este mai mult decat m-as fi asteptat! Desi la inceput m-am inscris din pura curiozitate si fara nicio asteptare, cand am inceput sa trec de fiecare etapa eliminatorie am realizat ce sansa extraordinara mi se ofera. Este o oportunitate pentru mine, iar castigarea acestui premiu joaca un rol foarte important in viitoarea mea cariera, cat si in formarea mea ca om. Sunt convinsa ca voi invata multe lucruri noi in urma castigarii acestui proiect. Va fi o experienta pe care abia astept sa o incep si care cu siguranta va conta foarte mult in CV-ul meu", a declarat Lavinia Rabigan (masteranda, anul I la Facultatea de Biotehnologii, specializarea Protectia Mediului).

 

"Acest premiu inseamna foarte mult pentru mine. As putea spune ca este o confirmare a faptului ca am facut alegerea potrivita cand m-am indreptat spre agricultura si, de asemenea, reprezinta oportunitatea de a colabora cu minunata echipa de la PepsiCo, colaborare care, cu siguranta, imi va aduce foarte multe plusuri in dezvoltarea mea profesionala, dar si personala", a spus Adrian Paun (student in anul III la Facultatea de Agricultura).

 

*Sursa: Euromonitor International Limited; toate canalele de retail, valoare a vanzarilor la nivelul comertului cu amanuntul, 2015.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related