Primul spectacol de teatru cu casting pentru spectatori

Primul spectacol de teatru cu casting pentru spectatori

A lua parte la un spectacol devine in sine o experienta artistica desavarsita cu VANILLA SKYPE, un proiect atipic care depaseste granitele clasice ale teatrului. Mai intai au existat actorii si abia apoi au aparut personajele si textele. Iar amestecul inedit de povesti paralele si emotii in cadrul piesei scrise de Catalin Stefanescu seteaza premisele pentru o implicare autentica din partea spectatorului.

Astfel, Vanilla Skype devine primul spectacol din Romania in care pasionatii de teatru au posibilitatea de a participa la un casting pentru a-si castiga scaunul in sala si pentru a fi oamenii potriviti, la locul potrivit.

Dupa o piesa scrisa de Catalin Stefanescu si cu o distributie de exceptie - Marcel Iures, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Alexandru Ion, Mircea Postelnicu si Vladimir Purdel - Vanilla Skype este pusa in scena in cadrul unui turneu sustinut de BRD – Groupe Societe Generale, care va avea loc in perioada 2-10 septembrie in cinci orase mari din tara – Ploiesti, Craiova, Piatra Neamt, Bacau si Iasi.

Pentru fiecare dintre aceste reprezentatii, persoanele care doresc sa participe la spectacol se pot inscrie la un casting care va fi sustinut pe Skype (contul Vanilla Skype Teatru) de marele actor roman Marcel Iures si care va contine un set de intrebari elementare menite sa stabileasca daca participantii isi merita cu adevarat locul in sala.

 

"Turneul Vanilla Skype e un prilej minunat de a calatori in cinci orase si de a intalni un public in fata caruia rareori avem sansa de a juca. Asteptam cu mare emotie cele 10 reprezentatii. Le propunem spectatorilor nostri o formula de spectacol care se bazeaza pe spunerea unor povesti, intr-un spatiu mic, unde intalnirea intre actori si public se face intr-o atmosfera mai intima decat cea a salii clasice. Si e o experienta diferita de fiecare data, dar intotdeauna vie si generatoare de dorinta de a o repeta, un moment magic pe care il traim impreuna cu spectatorii nostri", afirma Catalin Stefanescu (autorul textului si regizorul spectacolului Vanilla Skype).

 

Vanilla Skype este un eveniment teatral inedit nu doar prin prisma selectiei spectatorilor, ci si datorita particularitatii piesei puse in scena. Textul a fost scris de Catalin Stefanescu special pentru actorii din distributie, ceea ce aduce in prim plan un aspect de multe ori neglijat in teatrul romanesc actual – stransa colaborare dintre dramaturg si actori.

Mai mult decat atat, proiectul Vanilla Skype reprezinta o materializare artistica a unui parteneriat inceput in urma cu aproape 10 ani, in cadrul Festivalului National de Teatru Tanar Ideo Ideis, si reuneste trei generatii de artisti – Marcel Iures, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, carora li se adauga mai tinerii Alexandru Ion, Mircea Postelnicu si Vladimir Purdel.

Patru pacienti care discuta pe Skype cu psihoterapeutul lor, doi muncitori care analizeaza cu mult umor „gramatica” lumii si a existentei, un detectiv confuz venit parca din filmele anilor ’40 si patru actori care participa la un casting – toate aceste personaje isi topesc realitatile intr-o poveste-mozaic despre uriasa putere a naratiunii si despre completa neputinta a naratorului.

Programul turneului include 2 reprezentatii – de la ora 17:00, respectiv 20:30 – in fiecare dintre orasele incluse in turneu.

 

Cei care isi cumpara bilet pentru spectacol se pot inscrie la casting accesand contul de Skype - Vanilla Skype Teatru. Dupa ce precizeaza orasul si ora reprezentatiei la care vor participa si raspund la un set de intrebari, acestia au sansa de a primi unul dintre cele mai bune 10 locuri rezervate special pentru ei pe randurile din fata ale salii.

Persoanele care vor sa treaca proba de casting, pot accesa contul Vanilla Skype Teatru intre 12:00-19:00, in urmatoarele zile: 26 august, 29 august - 2 septembrie, 5-7 septembrie.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related