Agentia de Cooperare si Coordonare Turca, in parteneriat cu Primaria Municipiului Mangalia, au inaugurat noile echipamente cu care au dotat Sectia de Oftalmologie a Spitalului Municipal Mangalia

Agentia de Cooperare si Coordonare Turca, in parteneriat cu Primaria Municipiului Mangalia, au inaugurat noile echipamente cu care au dotat Sectia de Oftalmologie a Spitalului Municipal Mangalia

Agentia de Cooperare si Coordonare Turca (TIKA) a dotat Sectia de Oftalmologie a Spitalului Municipal din Mangalia cu echipament medical de ultima generatie, in valoare de 30.000 de euro. Aceasta a fost inaugurata la inceputul lunii septembrie, in prezenta Excelentei Sale dl. Osman Koray Ertas, Ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti, reprezentanti ai TIKA si ai autoritatilor locale.

 

"In fiecare an ne propunem sa dezvoltam parteneriate cu institutii din Romania pentru dezvoltarea de proiecte in diferite domenii, de la educatie la sport si de la cercetare la sanatate. Astfel, am reusit sa stabilim o serie de colaborari puternice si sa investim in acele zone in care exista o nevoie reala. Aceasta a fost si cazul Sectiei de Oftalmologie a Spitalului Municipal din Mangalia si ne bucuram ca am putut veni in ajutorul medicilor si pacientilor de aici cu echipamentele de care aveau nevoie", a declarat Excelenta Sa dl. Osman Koray Ertas (Ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti).

 

"Inca din 2015, cand a fost infiintat biroul din Romania al Agentiei de Cooperare si Coordonare Turca, am sustinut o serie de initiative, care au presupuns investitii mai ales in educatie si sanatate, si suntem incantati sa vedem rezultatele acestora. Cele 13 echipamente de ultima generatie pe care TIKA le-a oferit Sectiei de Oftalmologie sunt deja puse in functiune, iar pacientii beneficiaza de tratamente la cele mai inalte standarde. Suntem interesati sa consolidam relatiile dintre Romania si Turcia si vom continua sa dezvoltam astfel de proiecte", a adaugat Hacı Ahmet Dastan (Coodonator al Oficiului Coordonare Programe - TİKA Bucuresti).

 

"Din aceasta toamna, pacientii din Mangalia si din zonele limitrofe beneficiaza de aparatura medicala ultra-performanta, iar medicii au acum un ajutor de nadejde in diagnosticarea si tratamentul afectiunilor oculare. Acest lucru nu ar fi fost posibil fara un parteneriat ca cel pe care il avem cu TIKA si ne dorim sa incheiem astfel de colaborari si in viitor, putand sa atragem astfel investitii care sunt doar in avantajul locuitorilor din zona", a afirmat Cristian Radu (Primarul Municipiului Mangalia).

Printre echipamentele asigurate de TIKA se numara un autorefractometru modern, menit sa asigure o practica eficienta si o sporire a confortului pacientului, si un perimetru computerizat, pentru testarea rapida si precisa a campului vizual.

De asemenea, din seria noilor dotari ale sectiei fac parte un aplanotonometru, ochelari de proba, exoftalmometru si pachete de lentile pentru gonioscopie. Noul ecobiometru are o capacitate rapida de procesare a datelor, inregistrare a lor, dar si avantajul conectarii aparatului la un computer.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related