Asociatia Ephemair ii invita pe copii sa afle „Care-i faza cu arta contemporana” la Rezidenta Scena9, hotspot cultural BRD

Asociatia Ephemair ii invita pe copii sa afle „Care-i faza cu arta contemporana” la Rezidenta Scena9, hotspot cultural BRD

Rezidenta Scena9, hotspot cultural BRD, gazduieste ateliere interactive organizate de Asociatia Ephemair, in colaborare cu Asociatia Matka, la care copiii cu varste cuprinse intre 4 si 11 ani sunt initiati in universul artei contemporane. Urmatorul workshop va avea loc in acest weekend, pe 29 si 30 octombrie, iar participarea este gratuita.

Copiii sunt impartiti in doua grupe de varsta, astfel ca atelierul dedicat celor de 4-7 ani este organizat sambata, iar cei de 8-11 ani sunt invitati la Rezidenta Scena9 duminica.

 

"La fiecare editie a Noptii Albe a Galeriilor, eveniment pe care Asociatia Ephemair il organizeaza anual, observ ca vin din ce in ce mai multi copii interesati sa descopere si sa inteleaga lucrarile pe care le vizioneaza. Pentru ca arta contemporana este prea putin promovata astazi in programele de educatie formala, mai ales la varste mici, credem ca astfel de proiecte sunt necesare si sunt posibile datorita partenerilor care ne sprijina si cu care impartasim aceleasi premise si valori", a afirmat Suzana Dan (artist vizual si manager cultural, Asociatia Ephemair).

 

'Apropierea publicului roman de arta contemporana este un proces continuu care credem ca ar trebui sa aiba la baza educarea generatiei foarte tinere. De aceea, am ales sa sprijinim initiativa Asociatiei Ephemair de a le vorbi copiilor, pe limba lor, despre lucrarile din cadrul expozitiei No Man’s Land si de a-i incuraja sa-si exprime creativitatea. Interesul aratat de micii cursanti la primele ateliere de la Rezidenta Scena9 ne-au confirmat utilitatea acestui demers", a adaugat Flavia Popa (Secretar General, BRD – Groupe Societe Generale).

 

Modulul de lucru, adaptat fiecarei grupe de varsta, include doua tipuri de activitati, fiecare cu o durata de 40 de minute. Prima parte presupune un tur al expozitiei No Man’s Land, gazduita de Rezidenta Scena9 in luna octombrie, si este urmata de o parte practica, in care copiii lucreaza dupa o tema data.

Astfel, copiii sunt ajutati sa aprofundeze si sa puna in aplicare cat mai multe informatii – atat despre tehnica utilizata in realizarea lucrarilor, cat si despre alegerea mediului potrivit pentru transmiterea unui mesaj.

 

Inscrierile se pot face la adresa de email ephemair @gmail.com sau prin mesaj privat pe pagina de Facebook Rezidenta Scena9.

Rezidenta Scena9 este un hotspot cultural creat de BRD - Groupe Societe Generale si se afla intr-o cladire declarata monument istoric de pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 32, ce dateaza din 1890. BRD si-a propus sa o transforme intr-un spatiu cultural-artistic, deschis noilor generatii de creatori. Prima expozitie gazduita de Rezidenta Scena9 este No Man’s Land, care reuneste pe acelasi teritoriu viziunile distincte ale artistilor romani din 10 orase si care este deschisa pana pe 30 octombrie.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related