The Newsroom câștigă How to Web Startup Spotlight 2016, programul de dezvoltare a afacerilor în tehnologie

The Newsroom câștigă How to Web Startup Spotlight 2016, programul de dezvoltare a afacerilor în tehnologie

Newsroom a câștigat premiul pentru cel mai bun startup în cadrul How to Web Startup Spotlight 2016, program de dezvoltare a afacerilor în tehnologie, organizat în cadrul How to Web Conference la Teatrul Național din București. Startup-ul LiveMon a fost desemnat cel mai bun startup în domeniul securității cibernetice, startup-ul MRise a avut cea mai bună poveste, în timp ce Enty a primit premiul pentru inovație IXIA Innovation Award.

Pe parcursul celor două zile ale evenimentului, cele 50 de echipe acceptate în program au participat la 600+ sesiuni de mentorat și întâlniri de business și 12 sesiuni de pitching, iar participanții au învățat mai multe despre trendurile în inovație și antreprenoriat în tehnologie din prezentările și discuțiile celor peste 45 de invitați care au urcat pe cele două scene ale conferinței.

Organizat în parteneriat cu IXIA, Bitdefender, Telekom Romania si Cyberghost cu sprijinul cleverbridge, hub:raum, EIT Digital și Microsoft, How to Web Conference 2016 a pus accentul pe poveștile fondatorilor de startup-uri care au construit companii globale. Ediția din acest an a reunit circa 50 dintre cele mai bune startup-uri în tehnologie din Europa, 20+ fonduri de investiție și sute de profesioniști în tehnologie de la 100+ companii internaționale.

Juriul format din fondatori de startup-uri active pe piața globală, mentori internaționali și investitori activi, a avut misiunea de a alege doar 10 echipe finaliste din cele 50 care și-au prezentat produsele în cele două zile a conferinței. La finalul competiției de pitching pentru premiile de peste 30.000 de dolari, startup-urile câștigătoare au fost:

The Newsroom a câștigat premiul de Cel mai Bun Startup oferit de IXIA Romania

The Newsroom ajută creatorii de conținut să distribuie conținut digital  rapid, personalizat și relavant pentru cititori in functie de interesele lor.

Enty a câștigat  IXIA Innovation Award premiu oferit de IXIA Romania

ENTy este un dispozitiv medical folosit pentru a analiza echilibrul urechii interne în vederea corectării și măsurării posturii.

„Noi, la Ixia, am promovat dintotdeauna spiritul antreprenorial și inovația ca un mod de lucru, atât în interiorul companiei, cât și în toate proiectele din mediul de business și cel academic în care suntem implicați.

Tocmai de aceea, susținem de cinci ediții competiția Startup Spotlight și credem în potențialul startup-urilor de a inova, dezvolta produse viabile economic și de calitate și de a produce cu adevărat o schimbare în viața utilizatorilor”, a menționat Teodor Ceaușu, Country Manager Ixia România.

LiveMon a câștigat premiul Bitdefender Cybersecurity Award oferit de Bitdefender

LiveMon - tehnologie complexă de monitorizare care generează soluții de identificare și eliminare a amenințărilor care pot afecta serviciile companiilor.

”Securitatea cibernetică este un teritoriu în care este nevoie de inovare continuă. Furnizorii de servicii de securitate sunt într-o cursă contra cronometru împotriva infractorilor cibernetici care lucrează în fiecare zi pentru a găsi noi modalități de a face bani.

Tocmai de aceea e important să finanțăm și să susținem ideile noi și ne dorim ca această industrie să se dezvolte și pe noi verticale mai puțin exploatate”, a declarat Cătălin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

MRise a câștigat CyberGhost Award pentru cea mai bună poveste, premiu oferit de CyberGhost

MRise – dispozitiv care integrează „Internet of things” în motociclete pentru a trimite notificări despre accidente și pentru a integra o alarmă inteligentă.

”Am venit în România eu însumi ca fondator de startup, în căutarea oamenilor potriviți alături de care să îmi dezvolt compania.

Am văzut creșterea spectaculoasă a ecosistemului antreprenoriatului în tehnologie și mă bucur că sunt parte din această comunitate. România are un potențial de business uriaș, iar faptul că anul acesta au fost 50 de startup-uri în programul How to Web Startup Spotlight susține această afirmație.”, Robert Knapp, CEO & cofondator CyberGhost.

Celelalte 10 startup-uri care au intrat în ultima etapă a competiției How to Web Startup Spotlight 2016 sunt:

  • BOX2M - tehnologie care oferă soluții inovatoare, flexibile și la prețuri accesibile pentru măsurarea, contorizarea și controlarea site-urilor industriale,
  • Findie - platformă video oferită ca serviciu care permite companiilor să lanseze site-uri și aplicații mobile de conținut video în minute, nu luni.
  • InnerTrends - platformă care oferă companiilor SaaS soluții de creștere rapidă prin interpretarea datelor.
  • TalentBrowse - prima platformă de agregare care conectează angajatorii cu talentele disponibile din cele mai bune agenții de recrutare.
  • TypingDNA- produs de tip SaaS care folosește algoritmi de inteligență artificială pentru identificarea și autentificarea utilizatorilor în funcție de modul în care tastează.
  • Holosee - tehnologie care creează holograme și le transmite în realitate augmentată sau în realitate virtuală.
  • Lampix - dispozitiv care folosește realitatea augmentată pentru a crea suprafețe inteligente, fără ochelari intermediari.
  • LiveMon - tehnologie complexă de monitorizare care generează soluții de identificare și eliminare a amenințărilor care pot afecta serviciile companiilor.
  • ENTy -  dispozitiv medical folosit pentru a analiza echilibrul urechii interne în vederea corectării și măsurării posturii.
  • The Newsroom – helps publishers deliver a faster, personalised and more meaningful digital experience using real time auctioning of content assets.

How to Web Conference 2016 a reunit în București sute de profesioniști în tehnologie din 18 țări, iar programul evenimentului a cuprins 13 prezentări, 7 discuții unu la unu cu lideri din industrie, 6 dezbateri la scenă deschisă și 2 sesiuni interactive susținute de profesioniști din domeniu. În total, 45+ invitați internaționali și-au împărtășit experiențele de business cu participanții la eveniment.

“A șaptea ediție internațională a How to Web Conference a fost una dintre cele mai intense dintre cele organizate până acum, în mare parte datorită programului de dezvoltare a afacerilor în tehnologie, How to Web Startup Spotlight, care a adus în București 50 dintre cele mai bune startup-uri din Europa.

Faptul că am reușit să atingem acest obiectiv dovedește că ecosistemul antreprenoriatului în tehnologie crește susținut și că România are un potențial de business semnificativ. Este important de menționat că rezultatele se datorează întregii comunități regionale în tehnologie, care se implică activ în creșterea oportunităților și dezvoltarea ecosistemului, și suntem recunoscători să facem parte din această comunitate.

Toate aceste lucruri ne motivează să mergem mai departe și suntem bucuroși să anunțăm astăzi datele pentru How to Web Conference 2017: ediția cu numărul 8 a conferinței va avea loc pe 31 octombrie și 1 noiembrie și vom reveni cu mai multe detalii în curând”, a declarat Daniel Dragomir, CEO How to Web Conference.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related