Jumătate din locurile de muncă vor dispărea la nivel mondial. Soluții inovatoare la HR Innovation Conference

Jumătate din locurile de muncă vor dispărea la nivel mondial. Soluții inovatoare la HR Innovation Conference

Jumătate din locurile de muncă vor fi înlocuite de tehnologie în următorii 20 de ani. Iar aproape 250 de milioane de oameni își vor pierde slujbele, într-un deceniu, în detrimentul roboților, arată Charles Handy, unul din cei mai mari gânditori ai lumii, prezent ieri, 3 noiembrie, la HR Innovation Conference, conferința națională a HR Club.

Peste 400 de specialiști în resurse umane au aflat de la Handy și care este soluția supraviețuirii afacerilor la nivel global. Handy a dezvoltat o teorie, ale căror principii au fost aplicate deja cu success de Steve Jobs, părintele Apple, și  Sir Alex Ferguson, managerul Manchester United.

“Pentru a merge înainte în multe aspecte ale vieții, nu doar în business, este necesar să te schimbi radical, să pornești pe un curs nou, care va fi diferit de cel existent, înainte să ajungi în vârf. Deseori este nevoie de o nouă paradigmă, o nouă curbă, care să adopte o altă perspectivă asupra viitorului și al business-ului tău,”, a declarat Charles Handy, la HR Innovation Conference.

Practic, companiile trebuie să se reinventeze din timp, pentru a anticipa provocările viitorului. Handy dă exemplul lui Steve Jobs, care până să dea lovitura cu calculatorul Macintosh plănuia să pătrundă la momentul potrivit și în alte domenii. În muzică, prin intermediul iPod-ului, în telefonie, prin iPhone sau în revoluționarea lume a tabletelor, prin iPad.

La rândul lui, Sir Alex Ferguson, legendarul manager al Clubului de Fotbal Manchester United, a știut să aducă mereu noi talente în echipă, înainte ca vedetele să atingă apogeul.

Un alt speaker, Hal Gregersen, director executiv la MIT Leadership Center, a vorbit despre cele cinci calități esențiale ale inovatorilor în business:

„Problemele noastre şi ale organizaţiilor sunt ataşate de întrebările pe care ni le punem. Ca să găsim soluţii diferite, inovatoare, trebuie să punem întrebări diferite. Faceţi o listă de cât mai multe întrebări fără să răspundeţi la ele. Doar patru minute pe zi de generare de întrebări, pentru problemele legate de proiectele care ne frământă, duc de cele mai multe ori la schimbarea totală a perspectivei şi la găsirea de soluţii inovatoare”, a precizat Hal Gregersen, la HR Innovation Conference.

Inovator la 17 ani

În acest context, al inovației în business, elevul Tudor Popa, în vârstă de 17 ani, și-a împărtășit și el experiența de inovator. Împreună cu echipa sa, formată din 5 elevi, au inventat o pereche de ochelari care ar putea să facă viaţa mult mai uşoară pentru persoanele nevăzătoare.

“Ochelarii au un set de senzori, care transformă datele din mediul înconjurător în sunete. Aceștia facilitează aprecierea distanţelor, mersul în linie dreaptă, evitarea pericolelor termice cât şi alte probleme de siguranţă.  Alături de colegii mei, ne dorim ca ochelarii să ajungă la cât mai multe persoane”, a spus elevul Tudor Popa, la HR Innovation Conference.

Ochelarii MITRA au câştigat premiul „Excellence in IT by AT&T” la Lucerna, finala naţională a competiţiei Company of the Year 2016, şi premiul întâi la finala globală a concursului Social Innovation Relay. Aceștia au fost deja testaţi de persoane nevăzătoare de toate vârstele din România şi de Asociaţia Naţională pentru Nevăzători din Elveţia.

Suntem bucuroşi că am putut aduce în faţa liderilor români atât gânditori de talie mondială, care s-au dedicat cercetării organizaţiilor care prin inovație au devenit de succes, cât şi tineri români care şi-au descoperit ADN-ul de inovator.

Comunitatea HR Club a aflat astfel cum arată profilul inovatorului: o persoană care observă atent lumea din jur, identifică nevoi, face networking, (îşi) pune întrebări şi experimentează. Diferenţa dintre o inovaţie şi o simplă invenţie stă în determinarea inovatorilor de a-și creiona un drum antreprenorial.” spune Dana Cavaleru, Director Executiv HR Club.

Pe drumul inovaţiei au pornit şi Maria Dermengiu, artist vizual şi Mihai Toader-Pasti, arhitect şi coordonator al proiectului unei case solare cu 0 facturi, care au vorbit în cadrul conferinţei despre provocările care vin odată cu determinarea de a pune în practică idei inovatoare.

În cadrul evenimentului a fost lansată a şaptea ediţie a Manualului de Bune Practici în Resurse Umane. Cartea reuneşte 25 de proiecte de resurse umane, implementate în ultimul an în companii din România, a căror calitate şi performanţă a fost recunoscută în primăvara acestui an de juriul Galei Premiilor de Excelenţă HR Club.

Evenimentul HR Innovation Conference a fost transmis live în Timișoara și Cluj-Napoca.

Mulțumim tuturor sponsorilor și partenerilor:

Partener Principal: Eucom; Parteneri anuali: Trend Consult Group si PeliFilip;

Partenerii evenimentului: BCR Pensii, MERCER MARSH BENEFITS, Romanian Software, Universum

Suporteri eveniment: Accelerole, Max Relax si Wellington, SAP

Partener Media Principal: TVR

Parteneri Media: 9AM, Biz, Business24, Cariere, HR Manager, Ziare.com

Susţinători media: Agerpres, Business Woman, doingbusiness.ro, SMARK, LeadersReunited, Manager Express, MarkMedia, Portal HR şi Smark

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


UNIVERSUM Events

UNIVERSUM Events este unul dintre cei mai mari organizatori de evenimente din Romania. Experienta de peste 10 in organizarea de evenimente complexe, compania este construita in jurul conceptului de "arhitectura de... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related