Discutie deschisa in sala de teatru despre educatia in familie: Spectacolul #minor este adus la Bucuresti, in cadrul unui turneu sustinut de BRD - Groupe Société Générale

Discutie deschisa in sala de teatru despre educatia in familie: Spectacolul #minor este adus la Bucuresti, in cadrul unui turneu sustinut de BRD - Groupe Société Générale

Turneul de teatru „Manifest pentru dialog”, sustinut de BRD - Groupe Societe Generale pentru a promova spectacolul #minor in mai multe orase din tara, se va incheia cu o reprezentatie in Bucuresti.

Astfel, pe 29 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Excelsior, tanarul regizor si dramaturg Bogdan Georgescu, un grup de actori masteranzi din Sibiu si un psiholog provoaca publicul bucurestean la un dialog deschis in sala de teatru despre educatia in familiile din Romania si despre lejeritatea cu care ii judecam pe straini.

"Datorita succesului de care s-a bucurat spectacolul #minor in orasele in care a fost deja pus in scena – Targu Mures, Pitesti, Ploiesti si Ramnicu Valcea – am decis sa extindem turneul cu inca o reprezentatie. Astfel, le vom oferi si bucurestenilor ocazia de a participa la aceasta initiativa laudabila a echipei din Sibiu – aceea de a da nastere unei discutii deschise in sala de teatru, sub coordonarea unui psiholog", afirma Flavia Popa (Secretar General, BRD – Groupe Societe Generale).

 

Spectacolul #minor porneste de la doua cazuri intens mediatizate anul acesta – situatia familiei Bodnariu si scandalul de la Opera Romana – care, desi aparent diferite, aduc intr-o zona comuna anumite metehne nationale precum pasarea responsabilitatii sau tendinta de ne crede mai buni si de a-i critica pe ceilalti fara a ne vedea propriile greseli.

"Ce inseamna normalitate? Ce inseamna familia ca traditie si valoare intr-o tara in care numarul copiilor abuzati – in familie – depaseste zecile de mii anual? Romania este pe ultimul loc in Europa privind capacitatea de a empatiza. Nu stim sa ne punem in pielea celuilalt, nu ne invata nimeni cum sa facem asta, cum sa intelegem si sa analizam situatii din perspective complet diferite. O majoritate nu poate stabili reguli si principii sociale care sa incalce drepturile si demnitatea unei minoritati, oricare ar fi aceasta. Vreau sa cred ca mai e timp pentru dialog, pentru a ne pune intrebari si nu a ne impune punctele de vedere, chiar daca, din pacate, societatea romaneasca rateaza sistematic posibile sanse de emancipare", spune Bogdan Georgescu (autorul si regizorul #minor).

 

#minor – proiect observational de arta activa, coproductie Teatrul National „Radu Stanca” si Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – este al doilea spectacol al platformei „Manifest pentru dialog” dupa Antisocial, promovat anul trecut intr-un turneu realizat tot cu sprijinul BRD – Groupe Societe Generale.

"Atunci cand am inceput proiectul Manifest pentru dialog cu Antisocial, o experienta unica in peisajul teatral si educational romanesc, am promis ca vom dezvolta o trilogie cu actorii tineri de la ULBS si TNRS, cu coroborarea celor doua institutii si cu sprijinul generos al BRD – Groupe Societe Generale. #minor, a doua parte a trilogiei, care a fost programata, la fel ca Antisocial, in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu 2016, isi incepe calatoria in orasele din Romania incercand sa atraga atentia asupra violentei care, in toate formele ei, intuneca viata de zi cu zi a intregii lumi. Incercam, impreuna cu psihologi din orasele unde jucam, sa dezbatem cu publicul aceasta problema dupa fiecare reprezentatie. Este o responsabilitate pe care ne-o asumam in organizare si suntem convinsi ca va da roade importante. In acelasi timp, asiguram toti spectatorii ca vom continua anul viitor acest proiect si cu cel de-al treilea spectacol", completeaza Constantin Chiriac (Director General, Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu).

 

Distributia este formata din actori masteranzi: Vladimir Petre, Gabriela Pirliteanu, Raj - Alexandru Udrea, Maria Soilica, Claudiu Urse, iar echipa de productie este completata de Luminita Birsan (manager proiect), Vlad Bacalu (asistent regie), Dorin Parau (light design) si Tudor Raileanu (sunet).
Turneul a inclus pana acum orasele Targu Mures, Pitesti, Ploiesti si Ramnicu Valcea si, pana la reprezentatia din Bucuresti (29 noiembrie), va trece si prin Sibiu (24 noiembrie), Cluj-Napoca (27 noiembrie) si Craiova (28 noiembrie).

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related