Therme Bucuresti inaugureaza, la 1 decembrie, prima biblioteca de sare din Romania si cel mai mare spatiu de joaca pentru intreaga familie

Therme Bucuresti inaugureaza, la 1 decembrie, prima biblioteca de sare din Romania si cel mai mare spatiu de joaca pentru intreaga familie

La mai putin de un an de la lansare, Therme Bucuresti, cel mai mare centru de relaxare, wellness si distractie si din Europa, devine si mai mare, aducand noutati absolute pentru Europa. Corpul Galaxy, destinat familiilor, se extinde cu o zona noua, cu o suprafata de 4.000 de metri patrati, dezvoltata pentru a imbina distractia cu relaxarea.

Familiile vor avea acces in noua zona indiferent de varsta copiilor, iar tariful de acces este inclus in biletul pentru corpul Galaxy. „Vedeta” este o biblioteca de sare, unica in Romania, care face parte din cea mai mare constructie din sare de Himalaya din Europa.

"Odata cu deschiderea noului spatiu conex corpului Galaxy, Therme Bucuresti devine cel mai mare spatiu de petrecere a timpului liber pentru absolut toate varstele si categoriile de vizitatori. Este un raspuns la cererile parintilor care ne-au trecut pragul inca de la deschiderea de acum 10 luni si care aveau nevoie sa se relaxeze, in timp ce copiii lor se distreaza la maximum", a declarat Stelian Iacob (General Manager Therme Bucuresti).

 

Cea mai mare constructie din sare de Himalaya din Europa

Noul spatiu dispune de o suprafata totala de 4.000 de metri patrati, iar investitia totala se ridica la 10 milioane de euro. Odata cu extinderea corpului Galaxy, capacitatea indoor a spatiilor de relaxare din centrul Therme Bucuresti creste cu 1.000 de locuri.

Noul spatiu se intinde pe o suprafata totala de 4.000 de metri patrati. Punctul principal de atractie este o constructia din sare de Himalaya cu cromoterapie si terapie salt&light, cu doua zone – o zona dedicata jocurilor interactive pentru toate varstele si o zona dedicata lecturii.

Zona dedicata jocurilor este dotata cu 14 console Playstation, jocuri interactive cu apa, banci iluminate, unde parintii se pot relaxa in timp ce copiii se distreaza si un ecran de poiectie 5X3,5 metri. Zona dedicata lecturii va dispune de circa 150 de carti, precum si ebook-uri. In componenta constructiei au intrat 40 de tone de sare, fiind cea mai mare constructie din sare de Himalaya din Europa.

Sarea de Himalaya este este considerata cea mai pura forma de sare din lume. Cu peste 80 de minerale si oligoelemente in compozitie, aceasta are si o serie de proprietati curative, fiind folosita pentru stimularea circulatiei, calmarea durerilor musculare, eliminarea toxinelor din organism, scaderea tensiunii arteriale, ameliorarea artritei si altor afectiuni ale pielii.

Vizitatorii se pot relaxa si in cele trei saune umede cu tematica si terapii diferite (Tropical Rain, Oriental Garden, Herbal Essences), facilitate inclusa in tariful de acces. Rasfatul este completat de 10 paturi de hidromasaj si alte 20 de paturi cu raze infrarosii. Lumina rosie are efect antibacterian si o serie de proprietati curative asupra organismului, avand numeroase indicatii in dermatologie. Si piscina noului spatiu dispune de cel mai mare poolbar din tot centrul Therme, cu o capacitate de 80 de locuri.

Odata cu lansarea acestei extinderi, suprafata totala inverzita a complexului creste cu peste 10%, iar numarul palmierilor ajunge la 1.400. Printre acestia se numara si raritati: doua exemplare Kerridoxa, aduse din Malaezia, unice in Europa, si doi palmieri Veitchia Merrilii cu 7 trunchiuri, care sunt, de asemenea, exemplare foarte rare, cele mai des intalnite fiind cu doua, trei sau patru trunchiuri.

Therme Bucuresti ajunge, astfel, sa gazduiasca cea mai mare plantatie de palmieri din Europa.
De asemenea, noul spatiu conex corpului Galaxy are un acoperis complet retractabil, in ambele directii, cu o suprafata retractabila de 800 de metri patati si cu o greutate de circa 100 tone.

 

Extinderi de vara

De la lansare, centrul a beneficiat de o serie de alte extinderi, in toate cele trei corpuri. In vara acestui an, The Palm a fost extins cu o terasa de 400 de locuri, o plaja exterioara cu o suprafata de peste 24.000 de metri patrati si piscina „Crazy River”.

Si in Galaxy a fost deschisa o piscina exterioara - cu un luciu de apa de 500 mp, in care se pot relaxa simultan 190 de persoane, oferind toate facilitatile, de la pool bar, la sezlonguri. Tot in zona destinata familiei, a fost amenajata si o plaja exterioara cu o suprafata de 7.500 de mp, plus un restaurant cu o capacitate de 400 de persoane simultan.

Si zona Elysium a fost extinsa cu o terasa tip deck, cu palmieri, sezlonguri si hamace.

 

Therme Bucuresti, in cifre

1. Cel mai mare centru de relaxare, wellness si distractie din Europa
Suprafata totala a proiectului, inclusiv terenul aferent cladirii, ocupa un areal de peste 250.000 mp. Suprafata constructiei, inclusiv cu extinderea Galaxy, este de peste 34.000 mp indoor. Therme Bucuresti poate gazdui simultan 4.000 de vizitatori indoor.

2. Cea mai extinsa suprafata inverzita din Romania intr-un complex de relaxare
Suprafata totala inverzita este de 180.000 mp. Plantele sunt aduse de pe patru continente si ocupa atat suprafata interioara, cat si gradinile si terasele exterioare.

3. Cea mai mare gradina botanica din Romania
Cu cele peste 800.000 de plante, Therme Bucuresti este cea mai mare gradina botanica de interior si exterior din Romania. S-au plantat 3.000 de arbusti, circa 1.400 de palmieri - specii variate din toate colturile lumii -, 1.200 de alte specii de copaci, peste 600.000 de flori, 40.000 de trandafiri, 60.000 de eunimus si alte plante. Pentru a asigura necesarul de lumina al gradinii exotice, spatiile vitrate sunt intinse pe toate fatadele cladirii.

4. Cel mai mare complex de saune din Romania
Centrul Therme Bucuresti gazduieste 7 saune tematice si 4 saune umede. Fiecare sauna are o anumita tematica, un anumit design si ritualuri variate. Vizitatorii se pot bucura aici de un ritual de wellness, aromoterapie si purificare, denumit in limba germana Aufguss - realizat prin infuzarea unor solutii de uleiuri aromatice pe pietrele vulcanice incinse din sauna. O experienta multisenzoriala de Aufguss are efecte benefice asupra organismului, printre care activarea circulatiei sangvine, hidratarea pielii, intarirea sistemului imunitar etc. Cele 11 saune din centru au o capacitate totala de 410 vizitatori simultan.

5. Cea mai intinsa plantatie indoor de palmieri din Europa
Cei 1.400 de palmieri de la Therme Bucuresti din interior formeaza cea mai mare plantatie de palmieri din Europa. Arborii sunt adusi de pe patru continente si au trecut printr-un proces complex de aclimatizare si ingrijire in Olanda, timp de 700 de zile. Ingrijirea palmierilor este tehnologizata, acestia fiind permanent monitorizati pe computer, din punct de vedere al nutrientilor si umiditatii.

6. Cel mai batran copac aclimatizat in Romania
„Vedeta” Therme este copacul Tree of Life (Ficus Religiosa), supranumit si copacul intelepciunii, care are o vechime de 120 ani si a fost adus din China. Drumul pana la Therme a durat 2 saptamani. Se spune ca printul Siddharta s-a asezat si a meditat sub acest copac si acolo a gasit „iluminarea“, dupa care devenit Buddha.

7. Cea mai mare piscina cu valuri din Romania
Piscina cu valuri din zona Galaxy are o suprafata de 560 m2 si o adancime care variaza de la 1 metru la 3 metri, fiind cea mai mare de acest gen din Romania. Timp de 365 de zile pe an, indiferent de anotimp, valurile sunt produse cu ajutorul unei tehnologii de ultima ora, care permite confortul si garanteaza siguranta.

8. Cel mai mare si spectaculose sistem indoor de tobogane din Europa Centrala si de Sud-Est
Zona Galaxy din cadrul Therme Bucuresti detine cel mai spectaculos sistem de tobogane indoor din Centrul si Sud-Estul Europei, pentru toate varstele. Lungimea totala a acestora este de 1,5 km, iar zonele de plecare au o inaltime de pana la 14 metri. De altfel, sistemul de tobogane acvatice din zona Galaxy a Therme Bucuresti a primit punctajul maxim din partea publicatiei tuberides.de, cel mai important ghid independent al toboganelor acvatice din Europa. Cele 17 tobogane de la Therme Bucuresti sunt acreditate de TUV Germania, cel mai exigent organism de audit al parcurilor acvatice de distractie.

9. Cel mai mare acoperis retractabil montat intr-o zona seismica
Acoperisul zonei THE PALM este un colos transparent de 230 de tone, cu o parte retractabila cu o suprafata de 900 metri patrati, fiind cel mai mare acoperis retractabil montat vreodata intr-o zona seismica. Noul spatiu conex corpului Galaxy are un acoperis complet retractabil, in ambele directii, cu o suprafata de 800 mp si o greutate de circa 100 tone.

10. Cea mai mare constructie din sare de Himalaya din Europa
Odata cu aceasta extindere, Therme Bucuresti gazduieste cea mai mare constructie din sare de Himalaya din Europa, care cuprinde o biblioteca si un spatiu de joaca, cu pereti inalti de 6 metri. La constructia acesteia s-au folosit nu mai putin de 40 de tone de sare de Himalaya.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Oameni

Pozitii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related