CES 2017: Samsung Electronics intra in noua era a divertismentului pentru acasa prin lansarea noilor televizoare QLED

CES 2017: Samsung Electronics intra in noua era a divertismentului pentru acasa prin lansarea noilor televizoare QLED

Noul Samsung QLED este primul televizor din lume care reproduce integral densitatea culorilor, datorita tehnologiei avansate Quantum Dot.

Samsung Electronics a anuntat noua gama de televizoare QLED – Q9, Q8 si Q7 la CES 2017, in Las Vegas.

"Anul 2017 va marca o schimbare de paradigma in industria de ecrane, reprezentand punctul de trecere in era QLED. Odata cu aparitia noilor modele, oferim cele mai realiste imagini de pana acum, redefinind valorile fundamentale ale televizorului", a declarat HyunSuk Kim (presedintele diviziei Visual Display Business in cadrul Samsung Electronics).

 

Cea mai buna calitate a imaginii

Calitatea imaginii este prioritara pentru utilizatorii din intreaga lume – mai ales ca diagonala medie pentru televizoare este in continua crestere. Tocmai de aceea noile televizoare Samsung QLED 2017 reprezinta o evolutie necesara.

Noua serie de televizoare ofera o performanta imbunatatita a culorilor, acoperind cu precizie spectrul de culoare DCI-P3. Altfel spus, in premiera pentru Samsung, noile televizoare QLED pot sa redea toate culorile, indiferent de luminozitatea ecranului – chiar si cele mai vizibile diferente putand fi observate in intervalul de luminozitate maxima pentru QLED – intre 1.500 si 2.000 de niti.

Densitatea de culoare reprezinta culoarea ce poate fi redata la diferite niveluri de luminozitate. De exemplu, o frunza poate fi perceputa in culori diferite, de la verde galbui la turcoaz, in functie de luminozitatea ecranului. Samsung QLED TV poate sesiza chiar si diferente subtile de culori, generate de luminozitate. Acest tip de detaliu nu poate fi detectat cu usurinta de televizoarele conventionale.

Acest rezultat remarcabil a fost obtinut prin adoptarea unui nou material pentru nano particulele Quantum Dot – astfel incat televizorul sa poata oferi o paleta de culori semnificativ mai mare.

Noile particule Quantum permit televizoarelor Samsung QLED sa redea cel mai pur negru si detalii bogate de culoare, indiferent de cat de intunecata este scena sau ambientul. In plus, Samsung QLED TV poate genera o luminozitate maxima de 1.500 pana la 2.000 de niti, fara un impact asupra capacitatii de a genera culori impecabile si corecte.

 

Design inspirat de dorintele utilizatorilor

"Cu noile modele QLED TV, am rezolvat problemele cele mai comune ale utilizatorilor:; cablurile incurcate, suportul de perete prea gros si o multime de alte dispozitive care stau sub televizor. Cu noua gama de televizoare Samsung atentia ramane concentrata acolo unde ar trebui, respectiv asupra continutului afisat pe ecran si nu asupra mediului inconjurator", a declarat Dave Das (Senior Vice President Consumer Electronics Marketing in cadrul Samsung Electronics America).

Imbunatatirile de design si utilizare ale noii serii QLED, includ un singur cablu transparent prin care toate dispozitivele compatibile se pot conecta la televizor. Acesta vine alaturi de suportul de perete care permite instalarea rapida si usoara a televizorului fara sa existe spatii intre acesta si perete. Pentru cei care nu vor sa foloseasca televizorul pe perete, Samsung ofera doua stative ce pun in valoare produsul: unul transpune televizorul intr-un sevalet, iar cel de-al doilea intr-o sculptura.

 

Cel mai inteligent televizor Samsung

In 2017, Samsung se concentreaza pe imbunatatirea continua a avantajelor Smart TV, oferindu-le utilizatorilor o experienta de utilizare unificata si simplificata pentru tot continutul de divertisment, indiferent de locatie. De exemplu, cu telecomanda Samsung Smart, utilizatorii pot controla toate dispozitivele conectate la televizor, cu un singur dispozitiv.

Anul acesta, interfata „Smart Hub” a fost extinsa si pe smartphone-uri prin noua aplicatie Smart View, care ofera acum o imagine de ansamblu a continutului disponibil chiar in ecranul principal. Astfel, utilizatorii pot folosi dispozitivele mobile pentru a selecta si a lansa programele TV favorite si serviciile Video- On-demand.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related