Lidl Romania este partener la conferinta pe tema bunelor practici in agricultura romaneasca aduse de certificarea GLOBALG.A.P., dedicata producatorilor locali

Lidl Romania este partener la conferinta pe tema bunelor practici in agricultura romaneasca aduse de certificarea GLOBALG.A.P., dedicata producatorilor locali

Pe 24 februarie, in cadrul conferintei, reprezentantii Lidl le vor vorbi producatorilor de legume si fructe din Romania despre importanta si necesitatea certificarii produselor, despre normele de siguranta alimentara si despre procesul prin care pot deveni furnizori Lidl. Conferinta face parte din GLOBALG.A.P. Tour si se va axa pe bunele practici in agricultura romaneasca aduse de aceasta certificare.

Reprezentantii Lidl participa ca vorbitori la conferinta, pentru a le oferi producatorilor o imagine de ansamblu asupra standardelor de calitate necesare pentru a deveni furnizorii companiei. Mai mult, acestia vor discuta despre siguranta alimentara, garantata in urma certificarii GLOBALG.A.P.
Aceasta intalnire se inscrie in proiectul „Cultivat in Romania, specific romanesc” prin care Lidl ofera sustinere producatorilor locali, pe langa numeroasele activitati dezvoltate de companie de la intrarea pe piata din Romania.

 

Importanta certificarii GLOBALG.A.P.

Utilizat in peste 80 de tari, GLOBALG.A.P. este un standard recunoscut pentru productia globala agricola, realizata in conditii de siguranta si durabilitate. Acesta este rezultatul mai multor ani de cercetare intensiva si de colaborare cu experti din industrie, producatori si comercianti din intreaga lume.

Scopul principal al GLOBALG.A.P. este acela de a transforma productia agricola intr-una sustenabila, in avantajul fermierilor, retailerilor si consumatorilor. Totodata, certificarea producatorilor de legume si fructe are la baza dorinta de eficientizare a productiei agricole prin minimizarea efectelor daunatoare ale unor procese agricole asupra mediului, reducerea substantelor chimice folosite si reducerea risipei de resurse vitale, imbunatatind performantele de afaceri.

"Standardul GLOBALG.A.P. solicita o abordare generala in productia agricola, prin care sunt dezvoltate cele mai bune practici pentru generatiile viitoare. Dorim sa mentinem promisiunea pe care o facem clientilor care aleg produsele din Piata Lidl, anume prospetime zilnica. Intentionam ca toti furnizorii cu care Lidl colaboreaza pe segmentul fructe-legume sa fie certificati GLOBALG.A.P., acesta devenind o conditie obligatorie pentru colaborarea cu noi de la 1 septembrie 2017. Suntem constienti ca o mare parte dintre producatorii romani au nevoie de consultanta in ceea ce priveste obtinerea acestor certificari, iar conferinta al carei partener suntem vine in intampinarea acestei necesitati", a declarat Alexandru Mag (Manager Achizitii Legume-Fructe in cadrul Lidl Romania).

Certificarea GLOBALG.A.P. acopera domenii precum siguranta alimentara, mediul si biodiversitatea, dar si sanatatea, bunastarea si securitatea angajatilor. Totodata, include si Managementul Integrat al Culturilor (ICM), Controlul Integrat al Organismelor Daunatoare (IPC), Sistemul de Management al Calitatii (SMC) si Analiza Riscurilor si Punctelor Critice de Control (HACCP).

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related