Samsung anunta portofoliul complet de produse si solutii comerciale 5G

Samsung anunta portofoliul complet de produse si solutii comerciale 5G

Portofoliul de produse sta la baza primei retele comerciale 5G, ce urmeaza sa fie lansata in 2018

Samsung Electronics a prezentat portofoliul sau de solutii end-to-end si produse de telefonie mobila 5G pentru 2017. Printre produsele prezentate s-au numarat si dispozitive pentru acces la conexiune wireless fixa, o statie de baza radio 5G (cu unitate de acces 5G), infrastructura pentru urmatoare generatie de produse de retea si multe altele. Portofoliul comercial de produse 5G al Samsung este sustinut de tot mai multe studii, dar si de expertiza de baza si cunostinte solide, avand in vedere faptul ca exista deja versiuni pre-comerciale ale echipamentelor respective care sunt analizate in toata lumea.

 

"Samsung s-a concentrat pe cercetarea si dezvoltarea de servicii 5G timp de aproape o jumatate de deceniu, iar aceasta lansare de portofoliu reprezinta punctul culminant al unei perioade caracterizate de foarte multa munca si mult angajament", a declarat Paul Kyungwhoon Cheun (Executive Vice President and Head of Next Generation Communications Business Team). "Dat fiind faptul ca produsele noastre 5G sunt deja aproape sa fie lansate in faza pre-comerciala in Statele Unite, incepem sa vedem si primele dovezi ale potentialului pe care il au noile noastre servicii 5G - va fi interesant sa urmarim cum vor evolua, in functie de cum inaintam cu lansarea acestora."

 

La marginea retelei

In timp ce Samsung a fost pentru mult timp un furnizor de produse pentru acasa de tip femto 3G si LTE, router-ul compact pentru locuinte 5G de la Samsung (Customer Premise Equipment sau CPE) reprezinta explorarea unor noi teritorii - de la extinderea retelei de telefonie mobila pana la instalarea unui retele wireless fixe.

Router-ul 5G va oferi conectivitate directa si simpla la reteaua fara fir, prin simpla plasare a router-ului langa o fereastra care este aproape de statia de baza radio 5G. O rata de transmitere a datelor de pana la 1Gbps va permite furnizorilor de servicii sa dimensioneze retelele care ofera o alternativa atractiva pentru implementarile FTTH, adesea costisitoare.

Statia radio 5G in sine este o extensie naturala a celulelor mici LTE de astazi, concepute pentru a fi instalate intr-o configuratie densa care permite retelei sa aiba o capacitate foarte mare. Sistemul suporta spectrul de 28GHz mmWave - o frecventa comuna pe pietele 5G de top - si este capabil sa furnizeze pana la 10Gbps intre dispozitive, in raza sa de acoperire. Cu un accent pe dimensiuni compacte si instalare usoara, Samsung isi propune sa faca implementari de retea 5G care sa consume mai putine resurse, comparativ cu instalarile de celele mici LTE de astazi.

 

O retea de baza complet virtualizata

Ca punct de control centralizat si directie pentru traficul de retea, reteaua centrala joaca un rol critic, iar infrastructura de ultima generatie a retelei Samsung ofera un salt semnificativ din punct de vedere al performantei si flexibilitatii, in conformitate cu cerintele si exigentele de utilizare a conexiunii emergente. Cu trecerea la o arhitectura bazata pe software, nucleul virtualizat capata abilitatea de a imparti in mod flexibil resursele de retea si chiar functii individuale de retea, cu scopul de a mentine o eficienta operationala de varf.

Un exemplu in acest sens este abilitatea de a permite traficul mare de internet pentru a iesi din reteaua furnizorului de servicii si a fi mai aproape de utilizator, reducand potentialul de congestie din cadrul retelei operatorului, in acelasi timp putand duce la imbunatatirea raspunsului de serviciu pentru utilizatori.

 

Capabilitati de gestionare a retelei la nivel larg

Trecerea retelei la o arhitectura virtualizata sau bazata pe software aduce un grad mai mare de complexitate in gestionarea diverselor sisteme, precum si la nivelul de configurare si de trafic. Prin exploatarea sistemelor de operare si de intretinere (MANO) si localizarea sistemelor virtuale de management (EMS), Samsung se poate asigura ca fiecare componenta a retelei ruleaza la eficienta maxima, si in deplina coordonare cu reteaua globala. Sistemele de management ale retelei sunt proiectate pentru a face fata complexitatii arhitecturii de ultima generatie, oferind in acelasi timp operatiunile de retea de personal cu controale intuitive, pentru a gestiona furnizarea de servicii si performantele retelei.

 

Lansarea comerciala

Avand deja versiuni pre-comerciale pentru aceste produse si solutii cu operatorii din SUA, Coreea si Japonia, portofoliul de produse Samsung 5G reprezinta ultima etapa in adoptarea serviciilor 5G de catre industrie. Profitand de experienta proiectelor de test programate pentru acest an, noul portofoliu de produse 5G de la Samsung va sustine primul val de implementare a retelelor 5G comerciale pentru a asigura lansarea de noi servicii si dezvoltarea unor noi scenarii de utilizare in noua era a conectivitatii. Mergand mai departe, Samsung se va concentra pe extinderea portofoliului de 5G, cu suport pentru conectivitate sub 6GHz 5G, portofoliul Samsung putand fi usor adaptat standardelor 3GPP.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related