350 de oameni care înoată la Swimathon București încep să strîngă fonduri pentru 23 de proiecte

350 de oameni care înoată la Swimathon București încep să strîngă fonduri pentru 23 de proiecte

Fundația Comunitară București organizează pe 8 iulie 2017, Swimathon București, un eveniment prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi strânge fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. ONG-urile sau grupurile de iniţiativă s-au înscris cu un proiect din comunitate, companiile şi înotătorii au ales pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru favoriții lor începând cu 8 iunie.

Anul acesta, 350 de oameni vor înota la Swimathon București pentru 23 de proiecte înscrise pe platformă. Aceștia nu sunt sportivi profesioniști, ci oameni obișnuiți, de toate vârstele, care își doresc să susțină un proiect în care cred.

"Swimathon nu este o competiție de înot, ci o campanie de strângere de fonduri prin care fiecare dintre noi schimbă lumea din jurul nostru, într-una mai bună, mai frumoasă sau mai corectă. Swimathon București este despre comunitate, despre felul în care îi convingem pe oameni să doneze pentru proiectele pe care le susținem, dar și despre cât de bine ne simțim când facem asta împreună.", declară Alina Kasprovschi (director executiv Fundația Comunitară București și organizator Swimathon București).

 

Campania de donații pentru cele 23 de proiecte înscrise la eveniment se desfășoară între 8 iunie – 8 iulie. Donațiile se vor putea face pe site-ul evenimentului, prin plata cu cardul sau transfer bancar; la sediul Fundației Comunitare București sau pe 8 iulie, la eveniment. Campania se va prelungi și după încheierea evenimentului, iar donații se vor face până cel târziu pe 31 iulie.

În 2016, două echipe coordonate de Bogdan Marin au înotat la eveniment și au strâns cele mai multe fonduri pentru Asociația MagiCAMP. Swim for me 1 și Swim for me 2, formate din zece copii până în 14 ani, au reușit să strângă peste 20.000 RON.

"Cristi a avut 1.500 de lei în pușculiță și ne-a spus că vrea să doneze. Prima dată l-am întrebat dacă știe zerourile și dacă nu vorbim despre 150 de lei. A zis, nu, nu, 1.500 de lei. A donat 1.000 de lei din pușculița lui și a făcut o donație destul de mare. E de apreciat și îl laud", declară Bogdan Marin (voluntar și înotător în echipa Asociației MagiCamp).

În 2017, cei 350 de oameni, care înoată la eveniment, își propun să strângă peste 330.000 de lei pentru 23 de proiecte înscrise. La ediția din 2016, s-au strâns 303.267 lei pentru 20 proiecte, de la 1.865 de donatori. De când organizează Swimathon (2013), Fundația Comunitară București a susținut 74 de proiecte cu 630.000 lei.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related