BRD susține două echipe de elevi români în competiția internațională de programare CoderDojo 2017

BRD susține două echipe de elevi români în competiția internațională de programare CoderDojo 2017

Două echipe de elevi români, formate din 18 copii activi în cluburile CoderDojo din Timișoara și Cluj-Napoca, vor participa, pe 17 iunie, în finala competiției CoderDojo Coolest Projects 2017 din Dublin, cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale. Banca va susține costurile de transport și cazare în Irlanda ale celor două echipe.

"Anul 2017 ne-a adus o serie de proiecte de suflet din domeniul educației și suntem mândri că am putut oferi suport concret astfel încât tineri extraordinar de talentați și ambițioși să-și împlinească visurile. De această dată, am avut oportunitatea de a-i cunoaște pe copiii din Cluj și Timișoara, care vor merge să cucerească competiția CoderDojo Coolest Projects, o inițiativă care promovează un sistem de învățământ alternativ și premiază cei mai creativi copii de pe glob din domeniul STEM. Astfel, tinerii asimilează mult mai ușor informații dintr-un domeniu extrem de actual și sunt mai pregătiți pentru un viitor în care tehnologia este omniprezentă", a declarat Roxana Miloș (Brand Communication Manager, BRD – Groupe Société Générale).

 

"Deoarece și eu fac parte din rândul tinerilor care au beneficiat de susținere pentru a face lucruri la care poate doar aș fi visat, mă bucur de orice ocazie pentru a le arăta și altor copii că este bine să îți dorești mereu mai mult, să fii proactiv atunci când vine vorba despre viața și cariera ta. Mă bucur să văd o implicare din ce în ce mai crescută a unor companii mari din România în educație și în promovarea tehnologiei în rândul tinerilor, sunt sigură că toate aceste inițiative vor avea un impact pozitiv asupra viitorului nostru", a declarat Ioana Chereș (mentor al echipei din Cluj-Napoca).

 

"Atât în sălile de curs, cât și la atelierele CoderDojo, am ocazia să întâlnesc copii și tineri motivați și pasionați de tehnologie. Mă bucur că există inițiative care îi încurajează să fie curioși și creativi de la vârste fragede, în felul acesta ei descoperă ce ramură a tehnologiei îi atrage cel mai mult și le este mult mai ușor să își aleagă un drum profesional. Fiind un mediu informal, ne este mult mai ușor să ne concentrăm pe latură distractivă a acestui domeniu la atelierele CoderDojo, iar rezultatele se văd și ele altfel", a declarat lect. univ. dr. Alexandra Fortiş, asoc. Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea de Vest și director al Institutului GeoGebra, Romania.

 

Echipa din Timișoara se numește “C.D. Loga” și este formată din 15 elevi ai Colegiului Naţional „Constantin Diaconovici Loga”. Aceștia s-au clasat pe locul 4 la nivel național și vor participa la CoderDojo Coolest Projects 2017 cu 10 proiecte dezvoltate sub îndrumarea a 4 mentori: prof. Renata Graziela Boar, lect. dr. Alexandra Fortiș, asist. drd. Sebastian Ștefănigă și prof. Simona Bogdănescu. De la același liceu fac parte și doi dintre membrii echipei heRObotics, care s-a calificat și a participat în finala competiției NASA ZERO Robotics.

 

Cea de-a doua echipă românească din finala competiției de la Dublin este fomată din 3 elevi din Cluj-Napoca, membri ai clubului Academy+Plus, un program ce le oferă posibilitatea copiilor cu vârste între 10 și 14 să se inițieze, gratuit, în programare. Echipa lor este mentorată de Ioana Chereș, una dintre tinerele participante la NASA Space Apps Challenge în 2016, a cărei echipă a câștigat locul 3.

CoderDojo este o comunitate globală de cluburi de programare non-profit, inițiată în Irlanda în anul 2011, ce are ca scop susținerea copiilor cu vârste între 7 și 17 ani, dornici să învețe programare într-un mediu informal. Mișcarea a pornit la inițiativa unui număr de profesioniști din industria IT, care au continuat să îi ajute pe copii, în mod voluntar, să învețe să programeze, să dezvolte site-uri web, aplicații, programe, jocuri și multe altele.

Momentan, CoderDojo numără aproape 1.250 de dojo-uri în aproximativ 70 de țări, printre care și România. Evenimente CoderDojo au fost organizate în București, Timișoara, Arad, Iași, Cluj-Napoca, Oradea, Orăștie, Lugoj, Reșița, Salonta, dar și în mai multe comune din județul Timiș.

CoderDojo Coolest Projects 2017 este a cincea ediție a competiției și va avea loc la Royal Dublin Society Arena, Irlanda, pe 17 iunie. Anul acesta au fost înscrise aproximativ 1000 proiecte individuale sau dezvoltate în echipă, create de copii din întreaga lume.

Susținerea celor două echipe face parte din promisiunea BRD – Groupe Société Générale de a se implica în dezvoltarea tinerei generații prin proiecte de dezvoltare personală și profesională care implică utilizarea tehnologiei și a inovației sub platforma MINDCRAFT – development kit by BRD.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related