Centrul internațional de presă pentru copii Fotbal pentru Prietenie funcționează în 64 de țări

Centrul internațional de presă pentru copii Fotbal pentru Prietenie funcționează în 64 de țări

Centrul internațional de presă pentru copii Gazprom Fotbal pentru Prietenie a început să funcționeze, reunind copii-jurnaliști din 64 de țări. În cadrul centrului de presă, copiii de 12 ani care participă anul acesta în programul Fotbal pentru Prietenie, băieți și fete din Europa, Asia, America de Nord și de Sud, pregătesc materiale de presă despre proiect și despre principalele evenimente din cadrul programului Fotbal pentru Prietenie. 

Ideea din spatele Centrului internațional de presă este ca tinerii-jurnaliști să documenteze activitățile desfășurate de tinerii fotbaliști-ambasadori ai fotbalului și prieteniei în cele 64 de țări, în vederea promovării unor valori umane esențiale, cum sunt prietenia, pacea sau egalitatea. Aceasta este o oportunitate pentru copiii din întreaga lume să se facă ascultați de către adulți.

Încă de la începutul programului, copiii au fost implicați în activități diverse și au avut șansa de a întâlni legende ale fotbalului, jurnaliști, politicieni și artiști din întreaga lume. Centrul internațional de presă reunește copii care promovează valorile programului Fotbal pentru Prietenie, sunt pasionați de sport și de limba engleză. În România, micul jurnalist și tânărul fotbalist care participă anul acesta în program au avut ocazia să stea de vorbă cu președintele Federației Române de Fotbal, domnul Răzvan Burleanu, dar și cu două legende ale fotbalului românesc – Miodrag Belodedici și Ion Vlădoiu.

"Această oportunitate de a participa în programul Fotbal pentru Prietenie anul acesta în Rusia va entuziasma toți copiii. Îmi doresc să mă întorc acasă cu o mulțime de povești despre evenimentele din Sankt Petersburg și despre experiența mea ca tânăr jurnalist și să promovez în continuare prietenia în rândul copiilor pe care o să-i întâlnesc. Sper să țin legătura cu toți participanții de anul acesta și îmi doresc să contribui și eu măcar puțin la schimbarea lumii în bine", a declarat Eduardo Moreira Borges (tânărul jurnalist din Brazilia).

 

"Sunt entuziasmat să particip anul acesta în programul Fotbal pentru Prietenie alături de Alex, tânărul fotbalist cu care voi împărtăși această experiență. Voi pleca la drum însoțit de cuvintele domnului Răzvan Burleanu, Președintele Federației Române de Fotbal, căruia am avut onoarea de a-i lua primul meu interviu: ”Ca să poți crede în victorie, trebuie să o pregătești!"
Rareș Dumitrache (tânărul jurnalist din România)

 

Evenimentele-cheie ale centrului internațional de presă pentru copii vor avea loc în Sankt Petersburg, în perioada 26 iunie – 3 iulie, unde toți participanții se vor reuni pentru principalele activități ale programului Fotbal pentru Prietenie. Copiii vor lucra în 4 proiecte: canalul TV al programului internațional pentru copii Fotbal pentru Prietenie, ziarul Fotbal pentru Prietenie, canalele de social media ale programului, blogurile și site-urile programului. În plus, micii jurnaliști vor pregăti materiale pentru cele mai importante publicații din 64 de țări.

Copiii vor scrie despre activitățile programului Fotbal pentru Prietenie 2017 și despre cele ale Forumului Internațional pentru Copii Gazprom 2017.

"Mă bucur că centrul internațional de presă va oferi copiilor șansa de a trăi experiența activităților de anul acesta într-un mediu profesionist, care cu siguranță le va dezvolta relația cu jurnalismul, ca o potențială meserie pe care ar ptuea s-o urmeze. Fiecare dintre ei va primi sfaturi și feedback de la profesioniști și le urez tuturor multă baftă în redactarea materialelor!", a declarat Ivan Dzodic (reporter al publicației sportive «Sportski zurnal»).

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related