AdTesting in focus-grupuri: corect sau gresit?"

un editorial de Chris Forrest, Co-Fondator, The Nursery, Londra

Raspunsul scurt e ca este un demers gresit.
Nu poti testa nimic in focus grupuri, pentru ca, in sine, cuvantul “test” este unul stiintific si cercetarea calitativa, ca advertising-ul, este o arta, nu o stiinta. La scoala treci sau pici teste. Unele dintre aceste teste pot fi despre stiinta. Va amintiti orele de chimie in care testati doua substante in laborator si rezultatul era o flacara care ardea genele colegului de echipa? Puteti fi siguri ca, acelasi experiment, facut in afara laboratorului, va avea acelasi efect.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Sectiune


Comentarii

Paul Markovits
acum 15 ani
Cred ca ati deschis o discutie foarte interesanta. Au curs rauri de cerneala pe tema daca si cum sa testam creatiile publicitare.

Abuzarea focus group-urilor a ajuns atat de raspandita pentru simplul motiv ca... se poate. De cele mai multe ori se ajunge aici fie din criza de timp fie din "fuga de raspundere" fata de top management-ul clientului.

Cred ca ar trebui interzisa asocierea cuvantului "test" cu "calitativ". Proprietatea termenilor ne obliga la asocierea "cercetare calitativa" cu "explorare". Intr-o lume cu bun simt al cercetarii acesta este un truism.

HATEGAN GIGEA LILIANA
acum 14 ani
"...care contine mai putina informatie dar in care elefantul se prabuseste prin tavan si il striveste pe prezentator. Abordarea respectiva le reaminteste oamenilor de energia pe care o avea brandul atunci cand a fost lansat si indica incredere in calitatea produsului, nimic de demonstrat."..duce ,ca efect o reenergizare a brandului din partea oameniilor ,pentru ca ,exact ca in legea fizici "nimic nu se pierde ,totul se transforma" ,energia de lansare are un efect bumerang ,care apoi se transfera ,de la CLIENTUL TAU (brandul) la CLIENTUL CLIENTULUI TAU apoi ,inapoi la CLIENTUL tau care apoi e multumit de rezultat.

Pasiunea e o sursa de energie inepuizabila ,deci

in focus group-uri cred ca are o importanta vitala ,probabil ca un cercetator de advertising cu experienta o simte "a piele" si poate sa o exploreze la maxim daca o individualizeaza.

Munca de creativitate daca e facuta cu pasiune nu poate relansa decit pasiune deci.....rezultatul e simtit de om fiinca vibreaza ....deci brandul e viu !



Branded


Related