Ponderas deschide prima "Banca de KM"

Ponderas deschide prima "Banca de KM"

Cu ocazia ”Zilei Internationale de Lupta Impotriva Obezitatii”, Ponderas, singurul Centru de Excelenta in chirurgie metabolica din Europa de Est, inaugureaza prima banca ce foloseste moneda de schimb ”kilometrul”: ”Banca de KM”.

Ponderas isi propune ca in fiecare an sa marcheze aceasta zi printr-o actiune neconventionala care sa puna oamenii in miscare si sa traga un semnal de alarma asupra obezitatii, cea mai raspandita boala metabolica a secolului 21. In acest an, ”Banca de KM” devine, astfel, vocea prin care spitalul promoveaza sanatatea prin miscare si prevenirea obezitatii.

Alergatul, mersul cu bicicleta, inotul sau orice alta forma de miscare a corpului ce poate fi contorizata in kilometri este eligibila pentru a avea cont personal in ”Banca de KM”. Prin utilizarea hashtag-ului #BancadeKm, plus poza ce dovedeste kilometrii stransi, spitalul Ponderas va deschide conturi personalizate si va transforma kilometrii in anumite servicii medicale. Kilometrii stransi se pot depune in “Banca de KM” pana la sfarsitul anului 2015, iar contul poate fi accesat din aplicatia de Facebook Banca de KM.

Motivul pentru care spitalul lanseaza aceasta platforma este explicat de catre Prof. Dr. Catalin Copaescu (Director General, Ponderas):

Ne-am propus ca in fiecare an sa marcam Ziua Internationala de Lupta Impotriva Obezitatii printr-o campanie care sa surpinda, sa fie diferita, la fel ca si spitalul nostru. Zilnic intalnim peste 30 de pacienti cu probleme de greutate, iar pentru putini dintre ei miscarea mai reprezinta o solutie viabila.

Prin intermediul celor care fac miscare ne dorim sa promovam un stil de viata sanatos. ”Banca de KM” cu siguranta va fi locul unde fortele lor se vor uni, iar noi speram ca lupta impotriva obezitatii sa aiba un ecou pe masura importantei sale.”

Echipa Ponderas alaturi de fosti pacienti au depus primii kilometri in cadrul semimaratonului din Bucuresti, 16 mai.

Serviciile oferite de Ponderas prin convertirea kilometrilor parcursi sunt: consult chirurgia obezitatii (250 km); pachet complet de investigatii - Ponderas Health Scan (200km); consult la nutritionist si examen DEXA (150 KM), consult nutritionist si control Tanita (100 km).

Centrul de Excelenta Ponderas ofera aceste servicii menite sa identifice si sa previna problemele legate de greutate. In momentul in care utilizatorul transforma kilometrii in servicii, acestia se scad din contul sau. De asemenea, cei care depun kilometri si nu doresc sa beneficieze de serviciile medicale, le pot dona/oferi unei persoane dragi care are nevoie de ele.

Pentru prima data un spital foloseste energia umana, miscarea, ca moneda de schimb. Unica “sucursala” a “Bancii de KM” se afla la sediul Ponderas din Nicolae Caramfil 85A, Bucuresti insa, pentru ca este o platforma online, poti avea propriul cont, indiferent de locul in care te afli.

Anul trecut, spitalul Ponderas a marcat Ziua Internationala de Lupta Impotriva Obezitatii prin campania ”Donez KM”.

Agentiile ce comunicare ale campaniei sunt Geometry Global Bucharest (creatie, strategie, implementare, PR ) si MakeSense (PR).

Vizualuri ale campaniei

Semimaratonul din Bucuresti, 16 mai

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Companii

Branduri

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related