GSK a semnat un acord de vanzare pentru Europharm Distributie in Romania

GSK a semnat un acord de vanzare pentru Europharm Distributie in Romania
  • Holdingul de companii ce detine GSK Plc si Interbrands Marketing & Distribution au semnat un acord de vanzare a Europharm Distributie, detinuta in prezent in totalitate de catre o companie a a grupului GSK;
  • GSK si Interbrands Marketing & Distribution vor depune tranzactia spre aprobare Consiliului Concurentei din Romania, conform legislatiei in vigoare;
  • Pana la eventuala aprobare a tranzactiei de catre autoritati, Europharm Distributie ramane detinuta integral de GSK si continua sa fie gestionata ca parte a grupului GSK.

Acordul a fost semnat astazi, 13 octombrie 2015, si contine un acord pentru vanzarea Europharm Distributie, detinuta in prezent in totalitate de catre o subsidiara a grupului GSK.

In zilele urmatoare, GSK si Interbrands Marketing & Distribution vor depune documentele necesare pentru aprobarea tranzactiei de catre Consiliul Concurentei. Pana la eventuala aprobare a tranzactiei de catre Consiliul Concurentei, Europharm Distributie ramane detinuta integral de GSK si continua sa fie gestionata ca o parte a grupului GSK.

"Este un moment semnificativ pentru Europharm Distributie, care a devenit unul dintre cele mai importante companii de distributie a produselor farmaceutice din Romania. Europharm Distributie joaca un rol important pe piata de distributie a produselor farmaceutice romanesti si pentru GSK in Romania, astfel ca, in analiza ofertei Interbrands, GSK a tinut cont de angajamentul cumparatorului pentru continuitatea afacerii si bunastarea angajatilor", a declarat George Katzourakis, SVP Head Europe Area, Pharma Europe.

Europham Distributie isi va continua misiunea de a oferi clientilor si pacientilor cele mai bune produse de ingrijire a sanatatii disponibile, prin mentinerea unor standarde ridicate in furnizarea unei game largi de produse farmaceutice catre farmacii si spitale din Romania. Dupa eventuala aprobare a tranzactiei din partea Consiliului Concurentei, Europharm Distributie va adauga experientei specifice industriei farmaceutice, expertiza de marketing si distributie a Interbrands.

GSK Romania se aliniaza astfel strategiei globale a companiei-mama, concentrandu-se pe activitatea de baza, aceea de a dezvolta si lansa noi medicamente si vaccinuri, cu scopul de a imbunatati in mod semnificativ starea de sanatatea a pacientilor.

GSK - una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume bazata pe cercetare si dezvoltare - se dedica imbunatatirii calitatii vietii oamenilor, ajutandu-i sa realizeze mai multe, sa se simta mai bine si sa traiasca mai mult. 

INTERBRANDS Marketing & Distribution S.R.L. - parte din Sarkis Group International, cu linii de afaceri dezvoltate in Cipru, Bulgaria, Romania, Belarus, Liban, Qatar, Irak si Libia. Interbrands este cea mai importanta companie romaneasca din domeniul distributiei si comercializarii de bunuri de larg consum (FMCG).

Europharm Distributie este una dintre cele mai importante companii locale de distributie a medicamentelor (top 5), activa pe piata locala de peste 20 de ani (din 1994). Scopul sau principal este concentrat pe contribuirea la cresterea accesului pacientilor la tratamente, prin intermediul unui portofoliu complex de produse, prin acoperire nationala si parteneriat cu clientii si furnizorii.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related