Dupa ce si-a schimbat culoarea dozei pentru o cauza, Coca-Cola a revenit la culoarea initiala ca urmare a nemultumirilor publicului

Stim deja ca ursii polari sunt laitmotivul campaniilor publicitare Coca-Cola in preajma sarbatorilor. Si in acest an cel mai mare producator de cola din lume a decis sa aduca un omagiu speciilor amenintate, angajandu-se sa doneze pana la 3 milioane de dolari catre World Wildlife Fund pentru sustinerea eforturilor de conservare, potrivit Time.

Pentru prima data in 125 de ani, iconicul ambalaj rosu al dozei de Coca-Cola a devenit alb. Campania, lansata la sfarsitul lunii octombrie, ar fi trebuit sa se deruleaze pe parcursul a patru luni, pana la sfarsitul lunii februarie. Cu toate acestea, a fost oprita, ca urmare a semnalelor de nemultumire venite din randul consumatorilor.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Sectiune


Comentarii

racautanu aurel
acum 12 ani
Fireasca reactia publicului. Cei de la Coca Cola ar trebui sa invete din greseli. Au mai avut in trecut o incercare nereusita cu New Coke, care a fost deasemeni un esec. Odata ce ai intrat in mintea oamenilor cu o anumita imagine, perceptie, culoare, atunci e imposibil sa mai poti schimba ceva. E una din legile fundamentale ale brandingului.
Axenciuc Alina
acum 12 ani
Sunt o groaza de exemple care schimba complet imaginea si pozitionarea si abia atunci cunosc succesul. Treaba la Coca Cola este ca ei sunt categoria. Cand isi schimba imaginea de brand, schimba fundamentul categoriei. Ceea ce intr-adevar duce la esec, cum altfel?


Branded


Related