IQads lanseaza Brand Film Festival, festivalul de scurtmetraje create de consumatori pentru branduri

Intr-o perioada in care majoritatea brandurilor par a-si dori sa castige Campionatul Promotiilor, trecand campaniile de imagine pe banca de rezerve pe termen nedeterminat, IQads invita consumatorii sa dea glas brandurilor curajoase, care inca mai au o poveste de spus. Brand Film Festival (BFF) este primul festival din Romania in care brandurile dau brief-uri consumatorilor pentru a realiza clipuri sau scurtmetraje.

Intrucat majoritatea concursurilor de UGC (User Generated Content) nu pun suficient in valoare potentialul creativ al consumatorilor romani, IQads le propune brandurilor sa le dea brief-uri pe masura creativitatii lor. Printre ocaziile in care acestia si-au demonstrat calitatile s-au aflat si cele 8 concursuri de creatie organizate de IQads, care au implicat cu succes comunitatea creativa locala. Aceste competitii au demonstrat ca brandurile pot genera buzz si engagement creativ, atat in retelele sociale, cat si la evenimentele in care filmele finaliste au fost proiectate.

In timpul acestor proiectii, atentia si reactiile foarte bune ale publicului au dovedit o mai mare implicare emotionala a spectatorilor cand urmaresc povestile de brand spuse de alti consumatori in comparatie cu spoturile publicitare traditionale. Cele mai recente exemple in acest sens sunt cele doua editii ale concursului de scurtmetraje Avon Movie for Life (cu peste 100 de creatii inscrise) sau cele 4 editii ale concursului de parodii de reclame Grand Spoof. In fiecare an, proiectia filmelor finaliste la Grand Spoof, strange cel mai numeros public din cadrul evenimentului de publicitate neconventionala ADfel.

“Facem BFF pentru ca stim ca publicitatea generata de consumatori pentru brandurile lor preferate este umana si credibila. Pentru ca avem o comunitate foarte activa si creativa, care de-abia asteapta sa genereze idei. Pentru ca noi credem in povestile consumatorilor despre branduri. Si, mai ales, pentru ca ne place publicitatea buna si ne pare rau ca o vedem tot mai rar.”, a declarat Marius Cristea, Managing Director Blue Idea, compania care detine IQads.


Brand Film Festival debuteaza in aprilie 2011, odata cu inceperea publicarii brief-urilor date de branduri pe site-ul festivalului, www.bffestival.ro. Timp de 3 luni, participantii (creativi full-time sau in timpul liber) vor crea si inscrie filmele, dupa care va urma perioada de votare, in iulie-august. Lucrarile vor fi evaluate atat de juriul profesionistilor (care va include specialisti din industria de marcom si din cea a filmului, reprezentanti ai IQads si ai brandurilor), cat si de catre publicul larg (care va vota online lucrarile favorite).

La sfarsitul verii, pentru a face prezentarea povestilor de brand si mai memorabila, scurtmetrajele finaliste in fiecare competitie de brand vor fi proiectate in cadrul evenimentelor BFF, care vor avea loc in 6 orase din tara: Bucuresti, Cluj, Brasov, Iasi, Sibiu si Timisoara. In cadrul proiectilor vor fi anuntati castigatorii, iar evenimentele vor prezenta si alte activari de brand: scurtmetraje tematice, concerte, activari neconventionale.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related