Cum vrea Parlamentul European sa taie avantul pietei de publicitate online?

o analiza de Antonia Tucheac

Parlamentul European a adoptat „Raportul asupra impactului publicitatii asupra comportamentului consumatorului”, care ar putea da peste cap industria de publicitate online. Pozitia exprimata in raport este una critica la adresa publicitatii online si sugereaza o serie de masuri care nu doar ar dauna publicitatii europene, dar, potrivit IAB, ar avea un impact negativ si asupra viabilitatii financiare a serviciilor online gratuite care se finanteaza prin publicitate, utilizate zilnic de milioane de europeni.

Astfel, raportul denunta dezvoltarea publicitatii online „ascunse”, care nu este acoperita de Directiva Practicilor Comerciale Neloiale (in relatia C2C) si care ia forma comentariilor postate pe retelele sociale, pe forumuri si pe bloguri.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Sectiune


Comentarii

Mircea Petrache
acum 13 ani
Sa puna moderatori securisti mai bine:), de ce nu o zic pe fatza?

Vor sa franeze publicitatea online ca sa nu dea in cap publicitatii TV MUUULT MAI MARE consumatoare si spalatoare de bani, la preturi si volume mari. La online sunt si volume mai mici si altzi oameni, tre sa faci retzeaua de la zero, munca..nasol..Branded


Related