Consumer Superbrands 2010: Google pe primul loc, Coca-Cola isi mentine pozitia pe podium, iar Sensiblu e singurul brand romanesc in top 10

Top 10 branduri desemnate Consumer Superbrands in Romania pentru anul 2010 arata astfel: Google, BMW, Coca-Cola, Pampers, Mercedes-Benz, Nokia, Nike, Jack Daniels, Microsoft si Sensiblu, in urma centralizarii rezultatelor studiului efectuat de Superbrands Romania. De notat ca Sensiblu este singurul brand romanesc prezent in top 10, iar brandul Google se plaseaza pe locul 1 in editia curenta a Programului Consumer Superbrands 2010 in Romania, fiind votat atat de juriul de experti, cat si de consumatori.

Diferentele dintre clasamentul juriului de experti si cel al consumatorilor chestionati se leaga, in principal, de faptul ca, in mod firesc, publicul are tendinta sa aleaga branduri din aria de larg consum, cu care interactioneaza mai des, care au un share of voice mai mare si o traditie indelungata. De pilda, in clasamentul consumatorilor, pe primul loc se claseaza brandul Pampers, urmat de BMW, Jack Daniel’s, Nike. La jumatatea clasamentului consumatorilor este plasat Google, urmat de Coca-Cola, Nokia, Sensiblu, Dr. Oetker si Praktiker. Topul realizat de experti cuprinde preponderent branduri din sfera IT, telecom si auto, dupa cum urmeaza: Google, Mercedes-Benz, iPhone, Apple, Coca-Cola, Sony, BMW, Microsoft, Nokia, Aspirin.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Sectiune



Branded


Related