Toyota ar putea fi detronata de Volkswagen

Constructorul german de automobile Volkswagen (VW) are toate sansele sa devina lider al vazarilor de masini la nivel mondial in primul trimestru al acestui an, sprijinit de cererea solida de pe principalele piete ale companiei, devansand astfel grupul japonez Toyota, conform Mediafax.

Recesiunea si criza creditelor a generat o scadere semnificativa a cererii pe principalele piete ale companiei japoneze Toyota. In SUA, vanzarile au coborat cu 38% in perioada ianuarie-martie, iar in Japonia cu 24%, conform Reuters.

VW beneficiaza in urma implementarii unor programe de stimulare a vanzarilor auto in Germania, China si Brazilia. Aceste piete au avut anul trecut o pondere de 44% in totalul vanzarilor grupului german. In primul trimestru al anului trecut, VW a livrat 1,57 milioane de autovehicule, in timp ce Toyota 2,41 milioane de masini. Constructorul auto japonez nu a publicat estimari privind vanzarile pentru acest an, insa ultimele proiectii indica pentru primul trimestru livrari de 1,23 milioane de unitati, cu 47% mai putine decat in 2008. In primele trei luni ale acestui an, pe piata din SUA, vanzarile grupului japonez au scazut cu 36%, iar in Japonia cu 31%. Cele doua piete contribuie cu aproape 50% la vanzarile totale ale Toyota.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related