Panasonic Romania – cifra de afaceri cu 85% mai mica

Panasonic Romania a inregistrat in anul fiscal 2008 – 2009 o cifra de afaceri de 166 de milioane de lei, in scadere cu 85% fata de anul anterior si cu 82% mai mica decat planul de afaceri estimat, a declarat pentru Newsin reprezentantul companiei in Romania, Catalina Savulescu.

Totodata acesta a declarat in investitiile pentru acest an vor fi reduse cu 40% fata de anul 2008, avand in vedere faptul ca piata de IT isi va reveni, conform estimarilor Panasonic, cel mai devreme la mijlocul anului viitor.

''Multe dintre companiile din Romania se bazeaza pe suport de la companiile mama, majoritatea localizate in SUA, Germania, Franta si Japonia, tari care sunt foarte afectate in acest moment. Revigorarea economiei americane poate influenta pozitiv toate industriile, inclusiv pe a noastra. In plus, piata de IT si electronice din Romania ar trebui sa primeasca un push, de la economiile din Europa si Japonia, pentru a-si reveni. Insa, oricat de mult am dori noi ca firmele mari sa investeasca in Romania, un impediment foarte mare il constituie infrastructura. Firmele nu vor mai veni, pentru ca acestea nu vor putea scoate marfa din tara intr-un timp foarte scurt'', a explicat reprezentantul Panasonic Romania.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Sectiune



Branded


Related