UniCredit Tiriac Bank in T1 2012: profit net de 24,1 milioane RON, in scadere cu 26,6% fata de aceeasi perioada a anului 2011

UniCredit Tiriac Bank a anuntat un profit net de 24,1 milioane RON pentru primul trimestru al anului 2012, potrivit standardelor de raportare financiare internationale (IFRS), in scadere cu 26,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, informeaza un comunicat emis de companie.

Profitul operational brut a crescut insa cu  8%, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2011. Compania pune aceasta crestere pe fondul avansului cu 7,4% al veniturilor si cu 7% in cazul cheltuielilor operationale. Raportul intre costuri si venituri a fost constant, mentinanduse la 51%.

"Rezultatele bancii in primele trei luni ale anului au inregistrat o evolutie buna, in ciuda incetinirii activitatii economice in Romania. Un rol hotarator in acest sens l-a avut calitatea portofoliului de clienti existenti si finantarea nevoilor unor noi clienti prin valorificarea pozitiei financiare solide pe care UniCredit o are in calitate de banca locala si de institutie financiara internationala de importanta sistemica. De asemenea, a crescut accentul pus pe creditarea in lei si speram ca aceasta tendinta de normalizare a pietei bancare va continua", a declarat Rasvan Radu (CEO, UniCredit Tiriac Bank).

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Pozitii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related