Niste tarani

Niste tarani
Cosmin Nae, fondatorul Quantix Marketing Consulting

Nu demult, o replica dintr-o reclama la alcoolice crea memorabilitate si intra rapid in viral: "niste tarani!" – o replica simpla, plasata intr-un context inedit, spusa cu maiestrie…

Hai sa detaliem putin! Fara pretentia unei profunzimi de teza de doctorat, fara incursiuni interminabile in referinte la tratate sociologice, la componente legislative, la dictionare si etimologii.

Stim ca Romania se caracterizeaza printr-o pondere ridicata a populatiei rurale. Statisticile oficiale estimeaza acest procent in jurul valorii de 47%. Cu alte cuvinte, aproape jumatate dintre romani traiesc la tara. Intelegem, fara nicio nuanta peiorativa, ca 53% dintre romani sunt oraseni si 47% sunt…tarani.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Campanii

Subiecte

Sectiune


Comentarii

Virgil Natea
acum 9 ani
Un articol pertinent si documentat.

Din pacate studiile de piata se fac pe criterii pur sociologice, iar companiile se bazeaza doar pe aceste studii. Asa apar discrepantele intre ceea ce si-au propus si ceea ce au obtinut. Exista in rural "niste tarani" care au o putere de cumparare mai mare decat "niste oraseni". Pe langa puzderia de catune si satuce pe cale de disparitie, exista multe localitati din zona rurala cu nivel de trai ridicat, gospodarii aratoase si infrastructura, mai ales in partea de vest a tarii. Care nu trebuie si nu pot fi ignorate de marketer.

"Un orasean"



Branded


Related