Societal lanseaza titlul "Eveniment responsabil"

Societal lanseaza "Eveniment responsabil", un titlu pe care organizatorii de evenimente il primesc daca isi imbunatateasc impactul social, economic si de mediu, informeaza un comunicat emis de REPER21.

Printre altele, un eveniment responsabil ofera: solutii mai putin poluante pentru transportul spre locul evenimentului, un mediu cu produse locale sau certificate ecologic, dispozitive pentru eficientizarea consumului de energie sau diminuarea consumului de apa, materiale de promovare imprimate pe suporturi reciclate sau eco-etichetate, echipamente pentru colectarea selectiva a deseurilor.

Caietul de sarcini pe care organizatorii trebuie sa-l respecte pentru obtinerea titlului "Eveniment responsabil" se bazeaza pe grila de indicatori de Responsabilitate Sociala dezvoltata de Societal. Este un instrument de management care permite imbunatatirea performantei proiectelor in patru domenii: social, mediu, economic, guvernanta. Indicatorii au fost elaborati pornind de la standardul de responsabilitate sociala ISO 26000 si standardul pentru raportarea dezvoltarii durabile Global Reporting Initiative. Aceste referinte au fost complementate de standarde specifice managementului responsabil de eveniment, precum ISO 20121 si BS 8901.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Initiative Romania

Initiative este una dintre cele mai mari retele independente de media din lume, asigurand servicii specializate de strategie, planificare si cumparare de media. Initiative este membra a Interpublic Group of... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related