Middle class vs. lower si rising classes in Romania

Middle class vs. lower si rising classes in Romania

Dupa ce am privit clasa mijlocie din Romania comparativ cu aceeasi categorie din SUA si Europa, e momentul sa vedem care sunt cele mai importante caracteristici ale ei si cum difera ele fata de cele ale claselor care completeaza peisajul demografic, respectiv clasa de jos (Lower class) si clasa aspiranta (Rising class), toate analizate de studiul "Finding the Middle Class", realizat de eResearch sub umbrela SMARK Research.

Vedem astfel ca, din randul celor 3 categorii analizate de studiu, middle class are cel mai mare buget discretionar, individual, lunar, cu mult peste media esantionului general. Aceeasi categorie se remarca si atunci cand vine vorba despre locuinta, fiind segmentul de populatie cu cei mai multi reprezentanti care locuiesc in case cu etaj (vile).

Cand vine vorba de autoturismul personal, multi reprezentanti ai clasei mijlocii au cate doua autoturisme in gospodarie.

Nu sunt insa fruntasi la creditele bancare. Reprezentantii middle class detin un credit la o banca din Romania intr-o masura mai mica decat rising class.

Middle class-ul este totodata clasa sociala cu cei mai multi reprezentanti care isi permit sa faca economii lunare, categoria care pleaca cel mai des in concediu si care are cea mai buna perceptie asupra starii de sanatate, dar si clasa in randul careia gasim cei mai multi intreprinzatori si manageri.

Informatii complete despre distributia si caracteristicile clasei mijlocii din Romania, evidentiate prin comparatia cu rising class si lower class, sunt disponibile in raportul Finding the middle class Romania.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related