ACR (Automobil Clubul Roman) lanseaza primele teste auto din lume, pe Google Street View!

ACR (Automobil Clubul Roman) lanseaza primele teste auto din lume, pe Google Street View!

V-ati intrebat vreodata in trafic "Cum si-o fi luat omul asta carnet?" ACR si-a pus aceasta intrebare, dandu-si seama ca, probabil, unul dintre motive ar fi ca metodele de testare a cunostintelor de legislatie auto sunt aproape neschimbate de un secol. Si, pentru un incepator, nu ofera intotdeauna o perspectiva completa asupra traficului. 

Automobil Clubul Roman a infiintat prima scoala de soferi din Romania, in primavara anului 1910, la vremea respectiva purtand numele de "Scoala Oficiala de Conducatori de Automobile".

105 ani mai tarziu, ACR aduce o inovatie in pregatirea celor care vor sa obtina permisul de conducere, dar si in aprofundarea cunostintelor de legislatie rutiera: "Street View Test". Primele teste auto din lume formulate pe Google Street View.

Noua platforma streetviewtest.ro pastreaza atat formatul si numarul de intrebari dintr-un test auto traditional, cat si timpul disponibil pentru rezolvare. 

Chestionarele auto formulate pe Google Street View de catre instructorii ACR schimba, pe de o parte, paradigma testelor clasice auto, nepropunandu-si sa le inlocuiasca, ci sa le completeze. Scopul noului tip de teste este de a prezenta intrebari formulate pe situatii reale, din viata de zi cu zi, cu care viitorii soferi se pot identifica mai bine, pentru ca au loc pe strazile pe care chiar vor conduce.

In acest sens ACR a pregatit si o petitie pentru a include acest tip de teste in modalitatea oficiala de pregatire pentru examenul auto. O puteti semna aici.

Totusi, de ce Google Street View?

Simplu. Ideea a pornit de la faptul ca imaginile din testele clasice nu surprind realitatea cotidiana. In schimb, camerele Google Street View capteaza mereu situatii relevante, care devin adevarate lectii pentru cei care se pregatesc sa-si obtina permisul de conducere.

Platforma nu se opreste aici. "Oricine descopera o neregula in trafic surprinsa pe Google Street View, o poate raporta direct pe site, iar instructorii ACR o vor transforma in intrebare si o vor include in teste", a declarat Alin Drosu (Director Adjunct la ACR).

Astfel, in mod ideal, toata harta Google poate deveni un instrument de educatie rutiera relevant si extrem de simplu de folosit. Nu doar in Romania, ci in orice tara pe strazile careia au trecut masinile Street View.

Va invitam sa va testati aptitudinile de legislatie rutiera intr-un mod complet nou, pe streetviewtest.ro. De pe desktop, laptop, smartphone sau tableta. 

ACR va doreste 26 din 26!

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related